Božo Petrov: ‘Nije premijera pogodila riječ veleizdaja, nego riječ anemija’

screenshot

Ne smije se događati da jedan predsjednik Vlade kreće u fizički obračun s nekim članom oporbe. Molio bih ga da adresira svoj gnjev tamo gdje mu je i mjesto. Ako ima unutarstranački problem neka ga rješava”, naglasio je čelnik Mosta Božo Petrov gostujući u Dnevniku Nove TV komentirajući gubljenje živaca premijera Andreja Plenkovića u Hrvatskom saboru.

Što se tiče veleizdaje, nije njega pogodila veleizdaja, njega je pogodila riječ ”anemija’‘. Molio bih građane da ponovno pažljivo pogledaju tu snimku. Njega je pogodila njegova slika u ogledalu“, komentirao je.

Upitan brine li premijera više činjenice što nije bio u Domovinskom ratu jer je proglašen anemičnim i igra li na to, Petrov kaže da tu nema igra i da je to činjenica koliko on zna.

Iz fokusa nam izmiče najvažnija stvar, a to je da Hrvatska ne brine za hrvatske interese, ne zaustavlja Srbiju. Srbija ide dalje prema EU, a ne ispunjava kriterije”, upozorio je.

O pristupanju Srbije EU i zatvaranju poglavlja



Oni, što se tiče nas mogu i proći budući da sadašnja Vlada apsolutno ništa ne radi. To je problem. I onda je legitimno postaviti pitanje kao što ga je postavio gospodin Grmoja. Ako imate sadašnju ministricu vanjskih poslova koja je radila za Srbiju prilikom…”, “I nije u sukobu interesa, danas je proglašeno”, dodao je voditelj.

Tako je, rekli su da nije u sukobu interesa, ne saziva Povjerenstvo koje treba pratiti to, pa zar nije legitimno pitati za čije ona interese radi.”

Ako gledate praksu sadašnju, današnje Vlade, znate da oni apsolutno neće ništa vratiti na početak. Oni su se nadali da će ovo Povjerenstvo samo odumrijeti. Ali nisu se nadali da će Most postavljati pitanja.”, kaže Petrov i dodaje: “Most gaji potpuno drugačije vrijednosti od gospodina Plenkovića i njegove klike.”

Most gaji potpuno drugačije vrijednosti. Dok oni štite i promiču korupciju, mi joj se suprotstavljamo. Dok oni zazivaju cenzuru medija, mi tražimo slobodu govora. Uostalom, samo ću reći – zar nije patognomično da jedan gospodin Bačić, predstavnik HDZ-a, danas govori da se DORH treba pozabaviti gospodinom Grmojom. Dakle, on poziva represivno tijelo da se razračunava s oporbom samo zato što smo se mi usudili nešto reći. Živimo li mi u diktaturi ili u demokraciji?”, zapitao je čelnik Mosta.

O nacionalnim interesima

Vjerujem da će građani prepoznati da će Most na istoj liniji cijelo vrijeme. Danas je gospođa Pejčinović Burić rekla da Most apsolutno ništa nije radio, a ja joj mogu samo proučiti: ispeci pa reci. Danas se može reći što im stoji, to im stoji još uvijek na ministarstvu pravosuđa – ne čitaju. Gospodin Šprlje se usprotivio u trenutku kada je gospodin Kovač za vrijeme tehničke Vlade otvorio nova poglavlja sa Srbijom jer Srbija nije ispunjavala prethodne kriterije. Gospodin Šprlje je na primjer tražio da se da popis od Srbije i BiH za sve hrvatske branitelje protiv kojih se vodi…”, podsjetio je Petrov, a voditelj dodao da ministar Kovač to nije napravio.

Ne, ministar Kovač je otvarao poglavlja. Radi se o poglavlju 23. Dakle, oni su otvarali poglavlja, bez koordinacije s ministarstvom pravosuđa čije je poglavlje baš 23.”

Volio bih da se sjete da je to bilo u lipnju 2016., kada se rušila tadašnja Vlada na čelu s Tihomirom Oreškovićem. Očito su im nedostajale ruke.”

O Jandrokovićevoj najavi prijevremenih izbora u slučaju koalicijskih problema

Što se tiče njih, po meni su mogli već davno, da su mogli otići na izbore. Zašto bi se inače sramotili ovako kako se sramote s offshore kompanijom gospodina Bandića. Dakle, oni ne mogu na izbore.”

Trebaju nekakav smokvin list nakon tih izbora s kojima će koalirati. Vidim da uporno već godinu i nešto dana prave junior partnera sebi od SDP-a.”, smatra Petrov upitan zašto ne mogu na izbore.

O koaliciji s HDZ-om

HDZ je pokazao isto tako kao i SDP, da oni vode svoju politiku. Te dvije politike su zapravo ista politike dok god su one takve, Most s takvima nikada neće koalirati”.

O hrvatsko-srpskim odnosima

Mi smo upozorili. Čak smo na prošlom aktualcu ponudili gospodinu Plenkoviću rješenje. Rekli smo mu – pa ako je već ministrica Pejčinović Burić u takvim odnosima sa Srbijom, pa dajte drugom ministru da to vodi, dajte ministru Medvedu. Ali riješite problem. Ali njemu nije do rješenja problema.”

O budućo retorici

Nadam se da će gospodin Plenković promijeniti svoju politiku pa da zbog toga neće biti legitimna pitanja je li on veleizdajnik. Dakle, kad oni krenu rješavati stvari, a pogotovo gospođa, vanjska ministrica, onda će se neke stvari i promijeniti. Naša retorika se neće promijeniti, dok god oni ne promjene svoju, po meni izdajničku politiku.”, dodajući da će Most biti na istoj liniji na kojoj je bio i do sada. “Mi ćemo braniti hrvatske interese i građane Hrvatske.”

Mislim da oni koji su danas u izvršnoj vlasti trebaju biti svjesni što rade od Hrvatske, ako ne rade za interese Hrvatske…”

Apsolutno svi oni koji su danas u izvršnoj vlasti, ne rade svoj posao i mi smo kao što se sada već može vidjeti na pola mandata izgubili. Ne samo ove dvije godine, izgubit ćemo još dvije godine jer oni sad ulaze u izbornu utrku.”

O rejtingu

Što se tiče rejting, pričekajmo dan izbora”, zaključio je Božo Petrov.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI