Božinović: „Slovensku politiku vode ‘osebujni likovi’, mi se ponašamo dobrosusjedski“

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

"Hrvatska je odgovorna članica EU i NATO-a, odgovoran je i susjed. Naša pozicija glede arbitraže potpuno je jasna, ovo je situacija koja je doživjela kritike i u samoj Sloveniji"

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostujući na radioemisiji HRT-a komentirao je kako Mađarska blokada Hrvatske nije način na koji se štite nacionalni interesi.

Kako je OECD osnovan da bi se olakšala suradnja u gospodarstvu, da se olakšaju investicije, Božinović je siguran da je to dovoljan motiv da se prevladaju blokade u političkom smislu jer od toga nemaju koristi ni Mađarska ni Hrvatska, a pravosuđe treba raditi svoj posao. 

Hrvatska je odgovorna članica EU i NATO-a, odgovoran je i susjed. Naša pozicija glede arbitraže potpuno je jasna, ovo je situacija koja je doživjela kritike i u samoj Sloveniji. Činjenica je da jedna politička stranka ili pojedinac ide javno u tom smjeru, mi ćemo to pratiti. Naša pozicija vrlo je jasna što se tiče zaštite interesa Hrvatske i hrvatskog suvereniteta kako na moru, tako i na kopnu, to nije upitno”, rekao je Božinović.

Komentirao je aktualne povrede granice zbog graničnog spora sa Slovenijom i zaključio kako su u slovenskoj politici ”osebujni likovi”.

Hrvatska je svjesna svojih interesa, Hrvatska je potpuno sposobna zaštititi ih. Ovo je nešto što se koristi za predstojeću političku kampanju u Sloveniji, ali to nije dobro, nije dobrosusjedski. Mi to akceptiramo, ali ne dramatiziramo. Hrvatska policija nadzire i kontrolira sve što je nadzirala i kontrolirala posljednjih 20 godina“, rekao je ministar.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI