Boris Miletić izlazi iz Sabora: Ne smijemo dopustiti da Hrvatska postane Poljska!

IDS će na izbore za Europski parlament u svibnju iduće godine izaći sa strankama GLAS i HSS, a Amsterdamskoj koaliciji pridružit će se i PGS s kojim je IDS već ranije sklopio savez i ima zajednički klub zastupnika, odlučio je  Savjet IDS-a, priopćeno je u četvrtak iz te stranke.

Sa sjednice Savjeta IDS-a, održane jučer u Labinu, najavljeno je i potpisivanje koalicije IDS-a s HSS-om i GLAS-om, u subotu, 8. prosinca, na kojem će uz Miletića biti i Krešo Beljak (HSS) te Anka Mrak Taritaš (GLAS).

“Cilj naše koalicije je stvoriti snažan oporbeni blok koji se može na pravi način suprotstaviti HDZ-u i svima koji su još desnije od HDZ-a”, naveo je u priopćenju predsjednik IDS-a Boris Miletić. 

“U posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj jačaju nacionalističke i radikalne opcije”, ustvrdio je Miletić, dodavši kako je krajnje vrijeme da se okupe i kažu – dosta.

Predsjednik IDS-a također je naveo kako Hrvatska ne smije postati Poljska. Osim toga, smatra on, Hrvatska je po nizu ekonomskih pokazatelja kontinuirano najgora u Europi.



“To nema više nikakvog smisla i to se mora promijeniti. Europski izbori bit će velik test za Europu, ali i za Hrvatsku. Naša koalicija predstavlja naprednu, otvorenu i razvijenu Hrvatsku. Siguran sam da će se Amsterdamska koalicija sljedećih nekoliko mjeseci širiti i da će postati najsnažnija opozicija HDZ-u“, rekao je Miletić.

Na sjednici Savjeta IDS-a donesena je i odluka da Borisa Miletića u Hrvatskom saboru početkom sljedeće godine zamijeni Emil Daus, načelnik općine Cerovlje.

“Amsterdamska koalicija je strateški projekt naše tri stranke kojem je cilj uspostaviti ravnotežu na hrvatskoj političkoj sceni koja je, na žalost, ozbiljno narušena u korist desnice i radikalne desnice. S obzirom na velik interes drugih stranaka, siguran sam da se radi o stvaranju širokog oporbenog bloka, što zahtijeva puni angažman. Uz Grad Pulu tu su još i europski izbori i s obzirom na velik posao i ambicije Amsterdamske koalicije, procijenio sam da je u ovom trenutku mjesto saborskog zastupnika ispravnije prepustiti osobi koja se tom poslu može sto posto posvetiti”, obrazložio je ovu odluku Miletić.

Daus je rekao kako mjesto saborskog zastupnika shvaća kao priliku da se bori za interese Istre.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI