Blagonić ‘nagrađen’ za ovo: Hoće li se Kolinda je*ati ili pušiti?

screenshot

Blagonić za uvrede na društvenim mrežama neće snositi sankcije.

Neumjesni komentari Sandija Blagonića, na društvenim mrežama po njega samoga po svemu sudeći neće imati pretjeranih posljedica po njega samoga.

Podsjetimo, Blagonić koji je Svjetsko prvenstvo u Rusiji gledao u Rusiji, s ciljem da navija protiv Hrvatske, barem ako je suditi po njegovim komentarima na Facebooku dobio je priliku da na Indexu iznosi svoja stajališta o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, a na taj se detalj na svojem Facebook profilu osvrnuo dopredsjednik HHO-a Igor Peternel.

Ma naravno, treba zaboraviti na umobolne prostakluke koje je pisao (sto je još gore, onda ih kukavički obrisao) i treba spasiti druga. Umjesto da ga se baci na javnu marginu treba ga rehabilitirati i dati mu prostora! Thompson ne smije pjevati jer širi mržnju, a ovaj može filozofirati u mainstream mediju jer vjerojatno po njihovim kriterijima svojim postovima širi ljubav”, napisao je Peternel na Facebooku.

Inače, Blagonić je u djelu javnosti postao prepoznatljiv nakon što se pohvalio kako su iz francuskih dnevnih novina Liberation naručili da napiše tekst o hrvatskom društvu i nogometu uoči ogleda s Francuzima. “Iz francuskih dnevnih novina mi upravo naručili tekst o hrvatskom društvu i nogometu prije utakmice s Francuskom. Pitanje za vas: zbog kojih stvari imate problem s hrvatskom reprezentacijom (Ilija Jandrić je izostavljen) ? osuđenik u bijegu organizira rođendanske partije predsjednici koja stiti njegove interese.. pjevanje thompsonovih pjesama od strane lovrena….na KOJOJ je utakmici Joe Simunic uzvikao Za dom spremni? dalje? (Usput, manje važno, znate li nekog prevoditelja s hrvatskog na francuski – da za honorar prevede tri kartice teksta?”, stoji u njegovoj objavi. A tu pak s objavama nije stao pa je tako objasnio i zašto je posve ravnodušan na hrvatske rezultate. ”Posve sam ravnodušan na rezultate utakmice na Svjetskom prvenstvu. Navijam-ne gledajući-jedino kad igra Hrvatska za njezine protivnike, malo me što rastužuje kao pogled na razdragane sretne Hrvate. Njihova sreća u kombinaciji s dezenom stolnjaka lošijih birtija u hrvatskim vukojebinama u meni izaziva mizantropsku egzistencijalnu mučninu”, kazao je u jednom od statusa Blagonić koji se zatim obrušio i na hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i to prilično neumjesno. ”Sad kad ih Kolinda sve po*ebe u svlačionici”, status je koji je posebno nepriličan.

No, sve to nije imalo pretjeranog odjeka, niti je Blagonić relevantno sakncioniran. Oglasio se i HAZU čiji je dotični zaposlenik te ustvrdio kako je njihov djelatnik dobio tek opomenu.



Povodom objavljivanja poruka na profilu dr. sc. Sandija Blagonića na društvenoj mreži Facebook kojima je nanesena šteta ugledu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, s njim je kao zaposlenikom HAZU obavljen razgovor. Opomenut je i prijeti mu prestanak ugovora o radu”, objavljeno je na stranicama HAZU.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI