Bivši mostarski gradonačelnik: “Mostar je ustaški leš, bit će bosanski grad”

foto: wikimedia.commons

Bosna i Hercegovina podijeljena je država, a možda tome ponajbolje svjedoči grad Mostar, čiji se hrvatski dio stanovništva ”digao na noge” nakon gostovanja bivšeg gradonačelnika Safeta Oručevića na N1 televiziji.

”Taj užas s imenima ulica traje, to je najveća sramota HDZ-a i onih koji su imenovali te ulice i danas sebi nanose štetu jer neće da pokrenu aktivnosti da se nazivi tih ulica promjene”, rekao je bivši gradonačelnik dodajući kako mostarska kandidatura za europsku prijestolnicu kulture s fašistima neće sigurno proći.

”Sigurno će izgubiti od bosanske javnosti borbu za jednu finu i plemenitu ideju. To bi ja nazvao šminkanje leša, oni žele da našminkaju jedan ustaški leš koji žele predstaviti kao jednog antifašistu u srcu Europe i da postanemo prijestolnica Europe”, rekao je Oručević dodajući da su izbrisani skoro svi dijelovi predratnog Mostara, ali i da je sva povijest koja je postojala u gradu pobrisana na fašistički i brutalan način. ”Sve su uništili, tragove nekadašnjeg Mostara praveći prijestolnicu Herceg-Bosne”, smatra ovaj političar, dodajući da su oni ti koji su uništili razvoj te ideje zahvaljujući Daytonskom sporazumu i EU.

”Jer da smo im dozvolili jednu tu općinu kao predstavnicu Herceg-Bosne imali bi trgove Ante Pavelića, Mate Bobana i još gora imena u kojoj bi se zatvorili u pošast fašizma i u njoj živjeli i budili se”, kazao je Oručević prozivajući za aktualno stanje HDZ BiH i SDA.

”HDZ prvenstveno jer žele dobiti kontinuitet vladanja u Mostaru bez izlaska na izbore. Pokazalo se poslije ovih izbora, da je nacionalna ravnoteža i potpuni balans između Bošnjaka i Hrvata. Ovo je na kraju krajeva jedna stvar koju ja ne razumijem kod mojih Mostaraca. Danas nitko ni za što ne odgovora, grad putuje nigdje, zahvaljujući vodstvu dva čovjeka i neke dvije politike u Mostaru. To se mora hitno promijeniti”, kaže Oručević koji naglašava da ljudi u Mostaru već žive suživot te da politika mora napraviti sve kako bi taj grad prodisao.



”Mislim da smo dosta toga uradili, malo to netko drži pod kočnicom ali će morati popustiti. Mostar će sigurno imati Gradsko vijeće i gradonačelnika i bit će bosanski grad. Velika prijestolnica, pravi bosanski grad”, zaključio je bivši gradonačelnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI