Bivša premijerka o neposlušnim HDZ-ovcima: ‘OTVORENA JE PANDORINA KUTIJA!’

Matija Habljak/PIXSELL

Maske su pale prilikom današnjeg glasanja oko ratifikacije Istanbulske konvencije. Plenković može nakratko odahnuti jer je dobio bitku, ali ne i rat. Sva šuškanja oko raskola u HDZ-u pokazala su se točnima, a premijer je danas jasno vidio s kim u stranci može računati, s kim baš i ne.

Na svom je Twitteru današnji razvoj situacije komentirala bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, dobro upoznata sa stanjem i frakcijskim ratovima u svojoj nekadašnjoj stranci.

“Petnaest zastupnika HDZ-a koji nisu glasali za, na izričiti zahtjev predsjednika stranke. Puno je to, presedan nikad viđen u životu te stranke a i u hrvatskom političkom životu uopće. Pandorina kutija je otvorena. Petnaest zastupnika HDZ-a koji nisu glasali za, na izričiti zahtjev predsjednika stranke. Puno je to, presedan nikad viđen u životu te stranke a i u hrvatskom političkom životu uopće. Pandorina kutija je otvorena”, zloguko je poručila Jadranka Kosor, a naknadno je dodala još jedan Tweet kojim je objasnila zašto petnaestorica neposlušnih neće biti izbačeni iz HDZ-a:

“Čujem kako je rečeno da zastupnici koji su u vladajućoj stranci a glasali su protiv Istanbulske konvencije, neće biti izbačeni iz stranke. Da? Da. Jer bi to značilo 14 zastupnika manje u vladajućoj koaliciji, ne? A 76 ili 77 manje 14 nije 76, ne?”, zaključila je.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI