BiH: Završeno ročište Mamiću, čeka se odluka Suda

screnshot

Mamićeva obrana rekla je kako on ne prihvaća izručenje Hrvatskoj

Zdravko Mamić u petak se pojavio pred Sudom BiH, gdje se održalo ročište prema zahtjevu Republike Hrvatske, koja traži njegovo izručenje.

Mamić je noć proveo u pritvoru, a u 10 sati pojavio se na ročištu. Sud će odluku donijeti u zakonom propisanom roku od 24 sata. 

Mamiću su postavljena tri pitanja: Tko je i što je, ima li državljanstvo Bosne i Hercegovine i želi li biti izručen.

Mamićeva obrana rekla je kako on ne prihvaća izručenje Hrvatskoj.

“Završeno je ročište o ekstradiciji Zdravka Mamića. Sutkinja Suda BiH Tatjana Kosović upitala ga je zna li zbog čega se nalazi pred Sudom. Mamić je rekao da mu je trenutna adresa u Tomislavgradu, a sutkinja ga je upozorila da dok traje postupak pred Sudom, svaku promjenu adrese mora prijaviti. Rekao je da je državljanin Bosne i Hercegovine i Hrvatske, da posjeduje matične brojeve obje države”, ispričala je reporterka N1.



“Rekao je i da je po zanimanju menadžer u sportu. Njegov branitelj je kazao da Mamić ne prihvaća dobrovoljno izručenje Hrvatskoj jer nema zakonskih uvjeta shodno činjenici da je državljanin BiH”, dodala je reporterka N1 uz napomenu da je Mamić rekao da se radi “o montiranom procesu”, i da ne vjeruje hrvatskom pravosuđu.

Na ročištu su bili Mamićev odvjetnik u BiH Zdravko Rajić, kao i njegov brat Zoran.

Podsjetimo, prilikom privođenja u četvrtak Mamić je rekao da će se usprotiviti izručenju, a njegov je odvjetnik Zdravko Rajić za N1 kazao da ne postoje uvjeti za izručenje Hrvatskoj. 

”Prema sadašnjoj situaciji, prema dokazima u spisu, nema uvjeta za izručenje s obzirom na činjenicu da je gospodin Mamić državljanin Bosne i Hercegovine. Ja sam uvjeren da će sutra zahtjev biti odbijen”, rekao je Rajić.

Ako zahtjev bude odbijen, Mamiću se mogu izreći mjere zabrane kretanja.

Mamić je u Hrvatskoj prvostupanjski osuđen na šest i pol godina zatvora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI