BiH traži Vjekoslava Komšića, kuma Davida Komšića, zbog ratnog zločina!

U srijedu, na samo Valentinovo, nastavlja se suđenje Davidu Komšiću radi zvjerskog ubojstva Kristine Krupljan. Tijekom suđenja pozornost javnosti izazvao je stanoviti Vjekoslav Komšić koji je vrijeđao žrtvu na vulgaran i bezobziran način. Njegovi argumenti, toliko su gadljivi da ih ne treba više ni ponavljati. S obzirom da je nastupio s pozicije nekakvog građanskog morala, odlučili smo bolje istražiti o kakvoj se čovjeku radi.

Vjekoslav Komšić zvan „Vjeko“, iz Kiseljaka, spominje se u presudi zbog ratnih zločina Kantonalnog Suda u Novom Travniku broj  06 0 K 00641 14K i to u sljedećem kontekstu:

..i tako vezane jedan uz drugog bjesomučno udarali rukama i nogama po svim dijelovima tijela, čime su kod  Klisura Vahida i Hatidžić  Rame izazvali    veliku    fizičku bol, duševnu bol zbog osjećaja bespomoćnosti i bezizlazne situacije u koju su bili dovodeni zarobljavanjem, kada ih preuzima bojovnik – snajperista postrojbe  HVO „Josip ban Jelačić“, Vjekoslav Komšić  zv. „Vjeko“ (koji je trenutno nedostupan državnim organima, za kojeg je određen pritvor Rješenjem broj:06 0 K 006641 14 Kpp od 03.02.2014.godine koji se ima računati po pronalasku i lišenju slobode  i raspisana međunarodna potjernica Naredbom  broj:t06 0 K 006641 14 Kpp od 05.02.2014.godine Kantonalnog suda u Novom Travniku), te ih tako  svezane vodi do kuće Brkanović Osmana, pa nakon  što su uvedeni u podrum pomenute kuće radi provjere da li se u istom nalazi bilo kakvo naoružanje pripadnika Armije RBiH, a  za koje vrijeme su ih stalno ispitivali  o stanju ljudstva na linijama razdvajanja, neprestano ih udarajući, odveli na sprat iste kuće, gdje zarobljene Klisura Vahida i Hatidžić Ramu uvode u   sobu, da bi ubrzo u istu sobu bio doveden Planinčić  Memsudin zv. „Sudo“ pripadnik Armije RBiH kojeg su dozivali zarobljeni Klisura Vahid i Hatidžić Ramo po naređenju bojovnika HVO, a nadajući se da  izvršavanjem tih naredbi neće ugroziti svoje živote, pa kada su sva trojica zarobljenih lica bili u sobi kuće Brkanović  Osmana, udaranjem, psovkama, skidanjem uniforme Armije RBiH, tjeranjem da jedu bosnski novac kojeg su bojovnici pronašli u hlačama Hatidžić  Rame,    psujući im Aliju, nanosili im velike patnje i ozljede tijela, nakon  čega su   zarobljene Klisura Vahida, Hatidžić Ramu i Planinčić  Memsudina iz navedene kuće izveli na prostor dvorišta kuće Omerčević Muhameda koja je bila u plamenu,  a bojovnik Stanković Radomir po nadimku „Četo“ (trenutno nedostupan državnim organima) je Planinčić  Memsudina zv. „Sudo“ odveo do…”

Znači, za Vjekoslavom Komšićem koji je ispred Županijskog suda u Zagrebu držao moralne prodike i verbalno cipelario ubijenu Kristinu Krupljan, raspisana je međunarodna tjeralica zbog ratnog zločina i određen mu je pritvor. Hrvatska i Bosna i Hercegovina, nemaju razvijenu suradnju pravosudnih organa i zbog toga  Vjekoslav Komšić mirno živi u Zagrebu. Zajedno s njim u Zagreb je stigao veći broj ljudi iz Kiseljaka, od kojih neki imaju vrlo sumnjivu prošlost. Odjednom, te osobe postaju ugostitelji i hotelijeri, stupovi društva, a u kakvom se društvu kretao Vjekoslav Komšić, svjedoči i fotografija koju objavljujemo. Na slici s Vjekoslavom Komšićem nalazi se Darija Vrandečić, široj javnosti poznata kao osoba koja je navodno ucjenjivala Fani Kerum, suprugu Željka Keruma, nudeći joj informacije o provalnicima u njihovu vilu. Darija je negirala ove optužbe, ali je kasnije završila na sudu zbog drugih kaznenih djela. Mediji su objavili kako je Darija Vrandečić  kazneno prijavljena zbog brojnih provala još tijekom razdoblja 2002-2003 godine.

Iz svega navedenog postavlja se legitimno pitanje otkud pravo Vjekoslavu Komšiću da vrijeđa i stigmatizira žrtvu, koju je monstruozno zaklalo njegovo kumče?



Facebook Comments

Loading...
DIJELI