BiH najavljuje prosvjede protiv migranata

ilustracija

Stanovnici većinski hrvatskih bosanskohercegovačkih sela Zavalja, Žegara i Vedrog Polja, koja se nalaze uz granicu s Hrvatskom u bihaćkoj općini, prosvjedovali su te su počeli potpisivati peticije protiv smještanja migranata nedaleko od njihovih sela u mjestu Vučjak.

Kako su u nedjelju izvijestili mediji u Mostaru, na prosvjedu se okupilo više stotina Hrvata, koji su cijeli rat proveli u podplješivičkim naseljima, strahujući od smještaja migranata uz njihova naselja. Takvu je odluku nedavno donijelo Općinsko vijeće Bihaća.

Oni traže da se taj migrantski centar ne gradi na lokaciji Vučjaka koji se nalazi uz naselja Zavalje, Žegar i Vedro Polje. Pri tome su upozorili, navode mediji, kako su migranti nedavno provalili i u župni stan, te uništavaju imovinu tih ljudi, a policija ne poduzima nikakve mjere.

Prosvjedu mještana odazvao se i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić koji je izrazio nezadovoljstvo radom državnih institucija koje su migrantsku krizu prepustile vlastima Unsko-sanske županije i grada Bihaća.

“Ovo je problem koji je trebala rješavati država Bosna i Hercegovina. Ovo je problem koji je trebalo riješiti ministarstvo sigurnosti”, rekao je Fazlić. Dodao je kako Bihać pokušava pronaći rješenje za povećavanje broja migranata, te da neće premještati migrante na periferiju u naselje Vučjak ako se stanje ne pogorša u nekoliko improviziranih centara koji se nalaze u samom Bihaću.



“Dok god ne eskalira problem u gradu, mi ništa nećemo poduzimati”, dodao je gradonačelnik Bihaća.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI