BERNARDIĆEVO VIĐENJE: ‘SDP neće sudjelovati u preslagivanju Vlade, ne vjerujem da je HNS rezervna stranka HDZ-a’

Patrik Macek/PIXSELL

Davor Bernardić prokomentirao je odluku premijera Plenkovića o razrješenju ministra Orepića, Šprlje i Dobrobića

Odmah nakon odluke premijera Andreja Plenkovića o smjeni trojice Mostovih ministara SDP je sazvao izvanrednu medijsku konferenciju. Nakon što se javnosti obratio premijer Plenković, nešto nakon 13 sati započela je medijska konferencija Davora Bernardića:

“SDP inzistira na raspravi i povjerenju ministru Mariću. Hrvatski građani zaslužuju sigurnost i povjerenje, a povjerenje je, kao i stabilnost, očito izgubljeno. Hrvatsku koja je bila iscrpljena i financijski pokradena spremni smo spašavati i treći put. Jedino tko može dati stabilnost Hrvatskoj su njezini građani, to je u ovom trenutku nedvojbeno.

Što se tiče preslagivanja, predsjednik Vlade mora pokazati ima li parlamentarnu većinu. Ako je nema, treba raspisati nove izbore. SDP neće sudjelovati ni u kakvom preslagivanju. Pozivali smo ranije na dijalog, o decentralizaciji, o osiguravanju minimalnog dostojanstva za radnike u ovoj zemlji, pozivati na jedinstvo sad kad za to nema snage, to je licemjerno i sve samo ne vjerodostojno. Već dva braka HDZ-a i Mosta paraliziraju ovu zemlju. SDP je spreman u svakom trenutku preuzeti odgovornost za Hrvatsku i staviti je na put rasta i razvoja. Ne možemo razgovarati s ljudima kojima su osobni interesi ispred interesa Hrvatske”, rekao je Bernardić.

“SDP ne može dići ruku za Vladu koja je Hrvatsku dovela u nestabilnost drugi put u dvije godine”, dodao je predsjednik SDP-a.

“Očito postoji neka interesna veza u cijeloj priči”, rekao je Bernardić te dodao da je Hrvatska uronjena u aferu Agrokor.



 “Što se tiče samo HNS-a, vjerujem da će prevladati razum i ne vjerujem da će dignuti ruku za Vladu pod HDZ-om. Mislim da HNS nije rezervna stranka HDZ-a. IDS nikada nije podržavao HDZ-ovu Vladu pa neće ni sada. Imam povjerenje u antifašiste iz Istre”, opisao je Bernardić svoje viđenje potencijalnog scenarija s obzirom na ostale političke stranke te zaključio izvanredno obraćanje.

>>> MOST ODLETIO IZ VLADE! Plenković nasmijan ali vidno pod stresom: Ne boj’te se, imam dovoljno ruku

Facebook Comments

Loading...
DIJELI