Bernardić: Neka Plenković na pet jezika kaže “pljačka”

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Upitan zašto članove Predsjedništva nije izvijestio o presudi zbog koje bi stranka od petka mogla biti ovršena i u blokadi, Bernardić je kazao: "Što se tiče pojedinaca koji su to pisali i koji ne žele dobro stranci, naravno da ću riješiti i taj problem"

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je u Saboru novinarima ponovno kritizirao Vladu zbog Agrokora i premijera Andreja Plenkovića pozvao da na pet jezika kaže kako se kaže “pljačka”.

Premda su novinari bili više zainteresirani za nezavidnu financijsku situaciju i blokadu računa koja prijeti SDP-a provede li se u petak ovrha od gotovo deset milijuna kuna zbog duga Milana Bandića iz kampanje za lokalne izbore 2009. godine, Bernardić je inzistirao da govori o Agrokoru zbog čega je, kaže, i pozvao medije, piše politika plus.

Na pitanje hoće li u petak biti ovršen SDP-ov račun ako ne podmire dug, Bernardić se oglušio i odgovorio da “što se tiče situacije u Agrokoru, čuli smo jučer Plenkovića kako je govorio na pet jezika, a ja ga pozivam da na pet jezika kaže kako se kaže pljačka”.

“Ovih dana slušamo razne komentatore i kvazistručnjake koji se javljaju po Plenkovićevu nalogu i brane neobranjivo. Vas pozivam da pitate 27 tisuća radnika u Agrokoru, koji jedva spajaju kraj s krajem i za cijeli život ne mogu zaraditi ono što Plenkovićev povjerenik Ramljak zaradi za cijeli mjesec, kako se osjećaju u ovoj situaciji. I kada Plenković kaže da nije znao za nemoralne isplate, morat ću ga podsjetiti da smo prije tri mjeseca u Saboru pričali o isplatama 141 savjetnika u Agrokoru kojima će se isplatiti pola milijarde kuna, a sada kada je konačno saznao za te nemoralne isplate u Agrokoru, za tu legalnu pljačku u kojoj Ramljak sam sebi isplaćuje mjesečni iznos koji radnici zarade za cijeli život, neka kaže što će poduzeti”, poručio je Bernardić Plenkoviću.

Evidentno je i jasno u ovoj situaciji da nema skrivanja iza Martine Dalić, istaknuo je Bernardić, dodavši da je “Plenković jednako Ramljak, Ramljak jednako Plenković, odlazi Ramljak, odlazi i Plenković”.



Upitan zašto članove Predsjedništva nije izvijestio o presudi zbog koje bi stranka od petka mogla biti ovršena i u blokadi, Bernardić je kazao: “Što se tiče pojedinaca koji su to pisali i koji ne žele dobro stranci, naravno da ću riješiti i taj problem”.

“Neka se ne brinu, sve će biti u redu, SDP raste i nastavit će rasti”, poručio je čelnik SDP-a. Kazao je da će problem riješiti “vrlo jednostavno, kroz sve mehanizme koje smo poduzeli”.

Na ponovljeno pitanje kako će spriječiti blokadu SDP-ova računa, opet je neodređeno kazao: “Bez obzira na sve pojedince koji žele napraviti štetu SDP-u, koji ovih dana spiniraju, puštaju razne informacije, riješit ću i taj problem. Bez brige, SDP neće završiti u blokadi, SDP raste i nastavit će rasti”.

Nezadovoljni odgovorima, novinari su inzistirali na pitanjima o stanju u SDP-u, međutim, Bernardić se bez riječi okrenuo i otišao.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI