Bernardić: ‘Lex LNG je najveća korupcijska afera u povijesti Republike Hrvatske’

screenshot

"U svakoj normalnoj i civiliziranoj zemlji odlazi cijela Vlada“, rekao je šef SDP-a

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je za središnji Dnevnik HRT-a da je SDP s amandmanima na tzv. lex LNG želio upoznati još jednom hrvatsku javnost na posljedice koje taj zakon može izazvati na hrvatsko gospodarstvo i okoliš.

Radi se o riziku ispušanja klora u more. Smatramo da je neodgovorno raditi takav plutajući LNG suprotno mišljenju lokalnog stanovništva i suprotno mišljenju struke”, dodao je.

Važno je reći da građani podupiru kopneni LNG. To podupire i SDP. Taj je projekt razvojan i otvara radna mjesta, angažira građevinsku operativu i nema nikakve ekološke posljedice ni za Krk niti za Kvarnerski zaljev. Važno je istaknuti da taj projekt ima već izdanu lokacijsku dozvolu”, kazao je Bernardić i dodaje kako stoga treba s pravom postaviti pitanje zašto se tako ishitreno, po hitnom postupku donosi ovakav jedan zakon.

Što to ima za cilj? Kome se pogoduje? Za čiji interes se to radi”, upitao je Bernardić.

Ne znamo niti tko je pisao “lex LNG”. Nadam se da ga nisu pisali oni koji će poslije od njega imati koristi, kao u slučaju “lex Agrokora”. Posebno nas zabrinjava da će potencijalni gubitak privatnom investitoru plaćati građani. Tu je ta sličnost u odnosu na “lex Agrokor”, kazao je. Ovo je najveća korupcijska afera u povijesti Republike Hrvatske. U svakoj normalnoj i civiliziranoj zemlji odlazi cijela Vlada. Zato mi je i čudno da DORH još uvijek ne postupa”, rekao je gostujući na HRT-u.



Komentirajući rezultate istraživanja po kojima je i u lipnju zabilježen pad popularnosti SDP-a, Bernardić je kazao da postoje 3-4 različita istraživanja koja izlaze svaki mjesec i imaju različite rezultate.

Jedina prava anketa su izbori. Predlažem da na njih idemo sada i odmah. To je nešto što je jedini realni pokazatelj svake stranke. Ja ne sumnjam u dobar rejting SDP-a i vjerujem u dobar rezultat SDP-a u sljedećim prijevremenim parlamentarnim izborima, izjavio je.

Na pitanje kako komentira dosta oštre napade iz SDP-a na njega, kazao je “da neki kritičari kritiziraju samo radi kritike. Od nekih još nisam čuo ništa konstruktivno, a nisam čuo niti neki dobar prijedlog. Ponavljaju cijelo vrijeme laž da se ništa nije napravilo u zadnjih godinu dana. A znamo da 100 puta ponovljena laž postaje istina”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI