BERNARDIĆ: ‘Ako je predsjednica koristila SOA-u za smjenu Radeljića, ona mora otići, a i Plenković’’

screenshot

Očitovanje bivšeg savjetnika predsjednice Mate Radeljića, koji tvrdi da je smijenjen nakon pritisaka i prijetnji SOA-e, u subotu je komentirao predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

“Ovo je još jedan dokaz HDZ-ove zlouporaba obavještajnog sustava radi unutarstranačkog sukoba. Ako je predsjednica zaista koristila SOA-u za smjenu Radeljića – mora otići. Ako je to napravila u dogovoru s Plenkovićem, onda mora otići i Plenković. Očito su vladjaući spremni na sve ne bi li ostali na vlasti. Smijenili su Dinka Cvitana, kupuju mandate… Ove ozbiljne optužbe na račun vladajućih, SOA-e koja je pod direktnom kontorlom Plenkovića, je nešto što treba istražiti. Mogu samo pozvati DORH da promptno reagira i da ispita sve aktere, najprije predsjednicu i premijera. Nikada se nije dogodilo da je obavještajna zajednica, koja je direktno pod kontrolom Plenkovića, direktno optužena za pokušaj prijetnje smrću”, rekao je Bernardić.

Podsjećamo, Radeljić se u petak oglasio pripćenjem u kojem tvrdi da ga SOA, po naredbama predsjednice, pokušala zastrašiti i natjerati da podnese ostavku.

“Odluku o mom razješenju priopćio mi je 5.12.2018. u kafiću “Torte i to”, Grahorova 5, u Zagrebu, šef kabineta ravnatelja SOA-e Davor Franić. Taj dan (srijeda) bio sam u Sisku s Predsjednicom Republike u sklopu izmještenog ureda. Franić me nazvao oko 13 sati sa zamolbom da se hitno sastanemo nakon što se vratim iz Siska. Sastali smo se u 18 sati. Odmah na početku razgovora rekao mi je da je od ravnatelja SOA-e Daniela Markića dobio zadatak da obavi sa mnom razgovor, a da je Markić taj zadatak dobio od Predsjednice Republike. Priopćio mi je da Predsjednica ide u rekonstrukciju ureda i da ja neću više biti njezin savjetnik.

Rekao mi je da mu je jako neugodno što je on dobio tu zadaću, ali da je mora izvršiti. U daljnjem tijeku razgovora posebno je naglasio kako mi mora dati do znanja da će, citiram: -“Služba u svakom pogledu štiti Predsjednicu od mog mogućeg negativnog djelovanja nakon što odem iz Ureda i da je spreman, ako dobije takav zadatak, i autom se zabiti u mene”, izjavio je Radeljić.



Inače, Radeljič je bio najdugovječniji savjetnik Predsjenice, a prije je surađivao s Branimirom Glavašem, Antom Đapićem, Ivom Sanaderom, Jadrankom Kosor, Vesnom Škare Ožbolt, Berislavom Rončevićem, Tomislavom Karamarkom i Ivanom Vrkićem.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI