BELJAKOVA STRAHOVLADA: ‘Plenkovićeva je Vlada ispucala mirni period, više ih nećemo štedjeti’

Marko Lukunic/PIXSELL

Na pitanje što je danas uopće HSS, Beljak ističe da je to stranka koja je dobila priliku za novi početak

Nakon što je Krešo Beljak na izbornoj Glavnoj skupštini Hrvatske seljačke stranke (HSS) ponovno izabran za predsjednika HSS-a s 524 glasa za, nijednim protiv, a s 83 nevažeća listića, u razgovoru za Večernji list progovorio je o planovima stranke, ali i sudbini suspendiranih.

Na samom početku razgovora naglasio je da je teško govoriti o podjelama u stranci koja je dosegla dno.

“Činjenica je da postoje ljudi kojima promjene ne odgovaraju, a Marijana Petir, Nenad Matić i Darko Koren spadaju među njih. No njihov put, pokazali su izbori, članstvo nije prepoznalo”, rekao je Beljak te dodao da će stegovni postupak suspendiranih članova provesti do kraja te da će sve što će se dalje događati ovisiti o njima, a ne o njemu.

>>> Beljak uvjerljivo pobijedio samoga sebe!

“Očekujem od svih članova stranke da poštuju legalno izabrano vodstvo. Reda mora biti, ne možemo nastaviti sa spletkama”, samouvjeren je Beljak koji naglašava da suspendirani mogu očekivati i isključenje ako tako odluče središnja tijela stranke.



Na pitanje što je danas uopće HSS, Beljak ističe da je to stranka koja je dobila priliku za novi početak. “Činjenica je da smo se zadnjih 10, 15 godina bavili sami sobom, a pojedinci su svoje osobne stavove stranci nametali kao agendu ignorirajući većinu”, rekao je predsjednik HSS-a.

“HSS mora biti stranka koja će ponuditi odgovore koji zanimaju većinu građana, koja će se zalagati za ekološku proizvodnju, opstanak hrvatskog sela, koja će činiti sve za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa”, kaže Beljak koji se osvrnuo i na “sto dana mira” koje je HSS dao Vladi.

“Vlada Andreja Plenkovića ispucala je mirni period u kojem nisu napravili ono za što smo im mir i dali. Nijedan strateški potez nije povučen, nema nijedne prave reforme. Pa više nema razloga da Vladu štedimo”, oštar je Beljak koji je dodao i da Barišić mora otići ako je istina da je plagijator.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI