Bauk: ‘Rodna ideologija je kada se kaže da je Bog ženi dao OVE stvari’

0
382
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Pozvao je premijera da smijeni Ilčića sa mjesta savjetnika ministrice

SDP-ov Arsen Bauk, saborsku je stanku iskoristio kako bi progovorio o”presudnoj ulozi estrogena, progesterona i testosterona u hrvatskoj politici” i od ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek i premijera Andreja Plenkovića da smjene Ladislava Ilčića sa mjesta savjetnika ministrice. Bauk je kao argument naveo izjavu savjetnika ministrice kulture Ilčića, koji se na tribini suprotstavljajući se predsjedniku Vlade oko ratifikacije Istanbulske konvencije izjavio: “žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su…Da sad ne ulazim u tu temu”, rekao je Bauk.

Naveo je kako je razlog zbog kojih se ne ide na ratifikaciju Istanbulske konvencije rodna ideologija.

Loading...

Mi smo u zadnje vrijeme izloženi toj rodnoj ideologiji, ali nije to ono što Ilčić kaže da je rodna ideologija. Ona je kada se kaže: Bog je stvorio ženu i dao joj u ruke usisivač, peglu i kuhaču. To je rodna ideologija. Ona je najbolje sažeta u rečenici ministrice obitelji: “tako vam je to u braku”. Pristajanje na toleriranje nasilja i stereotipne rodne uloge u društvu, pristajanje na šutnju o ovakvim stvarima od nas čini neodgovorne političare“, izjavio je Bauk.

Nakon što je pozvao premijera i ministricu da smijeni savjetnika Ilčića poručio je:

Kada smo već počeli s hormonima, nadam se da će uskoro kod predsjednika Vlade i predsjednika Sabora uspostaviti odgovarajuća razina testosterona da upute na ratifikaciju Istanbulsku konvenciju ”, zaključio je Bauk, pišu 24 sata.