Bauk: ‘Dragi HDZ-ovci, sretan vam dan Republike Srpske’

facebook

Zastupnik  SDP-a Arsen Bauk komentirao je na Facebooku dolazak predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića te njegovog stranačkog kolege, ministra financija BiH, Vjekoslava Bevande na obilježavanje Dana Republike Srpske. Žestoko je kritizirao HDZ-ovce koji su bili na proslavi dana Republike Srpske, a njegov status sa Facebooka prenosimo u cijelosti:

Smatram da je sudjelovanje predsjednika HDZ-a BIH Dragana Čovića na proslavi tzv. Dana Republike Srpske sramotno, apsurdno i pomalo bizarno.
Sljedeću obljetnicu možete obilježiti u Grazu.

Republika Srpska kao dio ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine svakako ima pravo obilježavati svoj dan. Ali dokle god je datum vezan uz razdoblje Mladić/Karadžićeve tvorevine i posebno (ili posljedično), dokle god je on izvan ustavnog poretka BIH predstavnici hrvatskog naroda (legitimni ili legalni) ne bi trebali sudjelovati u proslavama takve vrste, ako ni zbog čega onda zbog 135 tisuća protjeranih Hrvata.

Ono što stvar čini pomalo bizarnom jest da je na toj proslavi odlikovana osoba koju je Županijski sud u Šibeniku osudio zbog ratnog zločina. Nadam se da zbog toga Gradsko vijeće Šibenika Dragana Čovića neće proglasiti “personom non grata”.

Ujedno, brišem svoj prethodni status o 10.travnju po julijanskom kalendaru. Nakon što sam saznao da HDZ slavi 9.1. više mi nije do šale. Dragi HDZ-ovci, sretan vam Dan Republike Srpske”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI