Bauk: ‘Ako je Plenković imao želju udariti Grmoju, žao mi je što to nije napravio’

screenshot

Incident između Nikole Grmoje i premijera Andreja Plenkovića u Saboru komentirao je SDP-ov zastupnik Arsen Bauk. “Za tu vrstu uživanja rađe pogledam boksački meč nego parlamentarne rasprave. Svi oni koji su danas u saboru izgubili malo živce bit će podložni ocjeni svojih birača. Ja do sada nisam imao poriv da za nekim malo bržim korakom i oštrim pogledom hodam po parlamentu. Za to što imam izraziti, koristim glasovni apart i misaoni sklop”, rekao je Bauk.

“Ljudi znaju otprilike za koga su glasali. Ako je Plenković imao želju udariti gospodina Grmoju, moram reći da mi je žao što to nije napravio. Ne zbog gospodina Grmoje, nego zato što bi to bio incident prve vrste, jedan skandal. Ali u osnovi mislim da je Plenković osoba koja ima dovoljno iskustva i samokontrole da to ipak ne bi napravio, tako da mu vjerujem da ga nije imao namjeru udariti. Mada, s obzirom na to da sam bio u pravcu u kojem se kretao, nije mu pogled baš odavao, ne bih bio baš u potpunosti uložio novce na to da ga neće udariti. Ali mislim ipak da nije imao tu namjeru”, rekao je Bauk u emisiji Otvoreno HRT-a.

Podsjetimo, Grmoja je jučer u Saboru premijera i Vladu optužio za veleizdaju, a nakon toga je premijer krenuo prema njemu. Između Grmoje i Plenkovića stao je Miro Bulj, a situaciju su smirivali i drugi zastupnici.

Svoje viđenje događaja Grmoja je ispričao u Novom danu N1.

“Oporba je jučer pobijedila u raspravi i premijer Plenković je izgubio živce. Premijer je krenuo prema meni. Ja ne mogu tvrditi da bi on mene udario, ali bio je vidno nervozan”, rekao je Grmoja.



Incident je komentirao i premijer Plenković: “Želio sam Grmoju pitati na koga je on to mislio da je veleizdajnik, ali je izašao iz Sabora”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI