Banja Luka gori već 40 dana! Na desetke tisuća prosvjednika traži pravdu za pokojnog 21-godišnjeg Davida

twitter

Davidov otac  odgovornima za smrt svojeg sina, prije svega smatra policiju, patologa i vještake koji su radili na slučaju ubojstva njegova sina

Zbog golemih propusta nadležnih institucija tragična smrt 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića iz Banje Luke pokrenula je lavinu nezadovoljstva građana. Davidov nestanak prijavljen je 18. ožujka, a njegovo tijelo pronađeno 24. ožujka na lokaciji gdje se rječica Crkvena ulijeva u Vrbas, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjoj Luci. Davor Dragičević, otac preminulog Davida, tvrdi da mu je sin brutalno ubijen. “Sudionici i ubojice u tom predmetu su Filip Ćulum, Đorđe Rađen, ukućani Velibora Janjetovića, Darko Ćulum, Darko Ilić. Dragan Lukač i tužitelj Dragan Vrećo. Oni su sudionici u predmetu istrage ubojstva Davida Dragičevića”, kazao je Davor Dragičević.

Povodom svega navedenog Banjalučani prosvjeduju već 40 dana. Tako su se i u subotu navečer okupili na Trgu Krajine kako bi zatražili istinu i pravdu za Davida Dragičevića. Mladićev otac okupljene moli da prosvjed se odvija mirim putem, a okupljeni dolaze i pomoliti se za dušu njegovog sina.

Saučesništvo u ubojstvu je teži zločin od ubistva. Pozivam sve na mir i dostojanstvo. Svi ostali građani koji prave okupljanja u drugim gradovima, to nije ni skup ni prosvjed. To je mirno okupljanje građana. Mi želimo samo istinu i pravdu.” rekao je Davor Dragičević.

Zahvalio se i svim čestitim pripadnicima MUP-a RS kojih je preko 90 posto.

Prva dunja kad otpadne to vam je krajnji rok, da li ću ga skratiti vidjet ću. Imaju dvije strane – istina i pravda na jednoj – i zločini na drugoj strani. Ova država i grad, ovo je naša imovina”, poručio je Davidov otac, prenosi Buka.



Inače, Davidov otac  odgovornima za smrt svojeg sina, prije svega smatra policiju, patologa i vještake koji su radili na slučaju ubojstva njegova sina.

Jednom ste ubili Davida na press konferenciji s montiranim zločinom, slušajte me, vi i ja nismo jedno, nemojte nas dovoditi u situaciju da Davor Dragičević i grupa Pravda za Davida digne ruku, nemojte radi naše djece, roditelja, radi svega”, poručio im je.

Ožalošćeni otac tvrdi kako ima informacije da mu je dijete udavljeno i mučeno.
“Radi se o metodama koje su poznate samo pripadnicima MUP-a i Tužilaštva”, dodaje.

Istragu o ubojstvu Davida Dragičevića preuzela je Uprava kriminalističke policije u Banjoj Luci.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI