Bandić bi u Frljićevu predstavu: ‘To će biti jedan od najgledanijih uradaka!’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Poručio je i da su “jadni mediji, pa i televizije” koje se bave njegovim zamjenskim automobilom jer ima važnijih stvari u Zagrebu i zemlji od toga

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u utorak na konferenciji za novinare  da je luksuzni Mercedes E klase zamjensko vozilo koji koristi dok mu je službeni automobil na redovitu servisu ocijenivši medijski interes za to “poslom za psihologe, sociologe i karikaturiste”.

Ovo je karikatura”, rekao je Bandić pred brojnim novinarima i televizijskim ekipama u garaži Gradske uprave ocijenivši da smo “u banani” jer, drži, baviti se 2018. godine u Hrvatskoj ovim stvarima je “ispod razine ljudskog dostojanstva”. Poručio je i da su “jadni mediji, pa i televizije” koje se bave njegovim zamjenskim automobilom jer, istaknuo je, ima važnijih stvari u Zagrebu i zemlji od toga.

Naveo je i kako su ga, dok je dolazio na konferenciju za novinare, telefonski zvali prijatelji Janjevci iz zagrebačke Dubrave i njegovi Imoćani rekavši mu kako svaki od njih ima sličan automobil u svom dvorištu, kao što je njegov zamjenski, ponudivši mu svoje automobile na korištenje.

Napomenuo je i da će, kada bude pisao političke memoare, oni u Hrvatskoj biti čitaniji nego Churchillovi u Engleskoj, a zamolit će i kazališnog redatelja Olivera Frljića da na tragu ovog događaja napravi predstavu u zagrebačkom  kazalištu Kerempuh.  “To će biti jedan od najgledanijih uradaka. Ovo je posao za psihologe, sociologe i karikaturiste”, rekao je Bandić zahvalivši brojnim novinarima i televizijskim ekipama na dolasku.
Naveo je i da će se, kada vrijeme zatopli, zavjetovati da će ići pješke iz Bužanove ulice, gdje stanuje, na posao u Gradsku upravu.
Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco rekao je kako se sva poslovanja obavljaju uredno te da su sva vozila nabavljena putem javne nabave. Vezano uz vozni park Grada Zagreba kazao je da je 82 automobila nabavljena putem javne nabave. “Nabavljeni su putem rent-a-cara i taj oblik je za 15 posto jeftiniji od prijašnjih godina kada se nabavljalo operativnim leasingom”, naglasio je Laco.
Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je kako, sa sigurnosnog aspekta, ne vidi nikakav problem što je gradonačelnik Bandić koristio to zamjensko vozilo.  Smatra i da svaki automobil mora biti u skladu s funkcijom koju netko obavlja.
Šef garaže Rafael Spajić pojasnio je kako se radi o zamjenskom vozilu, Mercedesu E klase, daruvarskih registarskih oznaka jer je gradonačelnikovo službeno vozilo na redovitu servisu. Također, dodao je, kvar će biti otklonjen za nekoliko dana. Naveo je i da zamjenski automobil ima daruvarsku registraciju jer tvrtka koja je pobijedila na natječaju ima automobile s tim registarskim oznakama.
Zagrebački gradonačelnik Bandić u ponedjeljak je snimljen u skupocjenom Mercedesu E klase daruvarskih registarskih oznaka kada je došao u sjedište Javne vatrogasne postrojbe vatrogascu Tihomiru Kuneku uručiti Medalju Grada Zagreba zbog požrtvovnosti tijekom gašenja kuće u Petrovoj ulici.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI