Balenović žestoko po vladajućima: Evo što im je poručila u slučaju vatrogasca Frane Lučića!

screenshot

U Hrvatskoj čini se jedino DORH i Vlada ne žele dati potporu i omogućiti isplatu dosuđene štete jedinom preživjelom vatrogascu s kornatske tragedije Frani Lučiću! Za takvo bezdušno ponašanje nema isprike, niti jednog jedinog opravdanja!”, napisala je Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač, u priopćenju koje objavljujemo u cijelosti.

Dvanaestogodišnje povlačenje hrvatskog junaka vatrogasca Frane Lučića po sudskim hodnicima samo dokazuje, kolika je bešćutnost sustava i nedostatak empatije svih bivših i sadašnjih političara koji su od 30. kolovoza 2007. godine do danas obnašali vlast. U namjeri da se izbori za pravednu financijsku naknadu za sve duševne i tjelesne boli koje je zadobio i s kojima dalje mora živjeti, Frane je izložen obijesnoj pravosudnoj, birokratskoj i neljudskoj torturi.

Kada su prošle godine stradala dva vatrogasna vozila u Omišu, premijer Andrej Plenković je rekao kako je Vlada reagirala 24 sata nakon tog događaja, te su iz unutrašnjosti dostavljena dva nova vozila.

Normalno je da u roku od 24 sata ne možete kupiti novo vatrogasno vozilo, no osigurat ćemo da Omiš ima odgovarajuća sredstva u idućoj požarnoj sezoni, dizat ćemo kapacitete i ostalih općina kojima je potrebna dodatna tehnika’, rekao je tom prilikom Premijer.

No, premijer Plenković također je izjavio da je naša najveća snaga upravo u ljudstvu! Kakav je u suštini pravi odnos premijera Plenkovića i vladajuće hrvatske politike prema ljudstvu, na žalost govori upravo slučaj vatrogasca Frane Lučića!



U Americi vatrogasce slave kao nacionalne heroje. Svoje stradale vatrogasce od onih u Svjetskom trgovačkom centru na Manhattanu u New Yorku, te raznim drugim požarima, poplavama i nesrećama Vlasti i građani izuzetno cijenjene i poštuju! Kakav je odnos prema takvim istinskim herojima, koji žrtvuju svoje zdravlje i svoje živote da bi pomogli drugima u Hrvatskoj?

U memoriji građana Hrvatske ne blijede imena stradalih junaka vatrogasaca na Velikom Kornatu: Dina Klarića, Ivice Crvelina, Ivana Marinovića, Marka Stančića, Gabrijela Skočića, Hrvoja Strikomana, Tomislava Crvelina, Ante Crvelina, Josipa Lučića, Karla Ševerdije, Marinka Kneževića, Ante Juričev-Mikulina.

Pamte li ih i cijene naše Vlasti, kao što to čine sa svojim vatrogascima drugdje u svijetu? Sigurno ne! Žele im imena zaboraviti, a uzroke strašne tragedije prikriti, kao da se nikad nije niti dogodila.

Kada bi žrtvu jedinog preživjelog vatrogasca Frane Lučića vlasti cijenile, odavno bi riješile njegov odštetni zahtjev i ne bi se sramotile.

Da je dobre volje novac bi se našao iz sredstava rezervi, ušteda na reprezentaciji, pustih milijardi danih za jamstava brojnim mastodontima i trgovačkim društvima, od prodaje tisuća korištenih službenih automobila, kojeg novog audija manje u luksuznoj državnoj autoergeli ili od najamnina tisuća državnih stanova koji godinama zjape prazni ili su besplatno i protupravno useljeni.

Umjesto toga Vlada na svoju sramotu šalje državne odvjetnike u Tisno, da se nagađaju, tezgare i maksimalno umanjuju dosuđeni iznos odštete, koji ne može vratiti zauvijek izgubljeno zdravlje Frani Lučiću, ali možda bi mu mogao život učiniti nešto podnošljivijim i donekle normalnijim.

U koliko se uskoro, mjerivo danima ne okonča spor i za Franu Lučića ne ishodi pravedno i pošteno rješenje, građani grada Zagreba i svi koji budu u prilici pridružit će se vatrogasnim postrojbama Hrvatske u protestnom skupu pred Vladom RH.

Vladajuća politička elita mora shvatiti da su vatrogasci heroji u miru i da je kršenje prava Frane Lučića, poigravanje i sa sudbinama svih ostalih vatrogasaca Hrvatske. Protupožarni sustav dignut će se na višu razinu, kad se prije svega digne na višu razinu odnos prema životima naših vatrogasaca!

Pred nama uspravno i ponosito stoji naš junak Frane Lučić. Imaju li obraza pogledati u oči Franu oni koji sa strane odlučuju o njegovom pravednom zahtjevu, preostaje nam vidjeti. Vrijeme je da našim vatrogascima vratimo dostojanstvo koje im aktualna politika bezdušno gazi”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI