Bačić: ‘Pozdravljam što se neki priključuju vladajućoj većini’

screenshot

"To govori da cijene ono što radi Vlada Andreja Plenkovića" 

Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić komentirao je prelazak dojučerašnjeg SDP-ovca Marija Habeka u Klub HNS-a, piše N1.

“Rekao sam i prije nego je Habek pristupio Klubu HNS-a da je vladajuća većina stabilna već godinu i pol dana. Nikakvih problema s kvorumom i donošenjem odluka nije bilo. To što zastupnici drugih stranaka mijenjaju klubove to je problem tih stranaka. Očito su zastupnici nezadovoljni politikom tih stranaka ili svojim položajem”, kaže Bačić.

Vi nemate ništa protiv? 

Ako napuste svoje oporbene stranke i priključe se nekom od vladajućih klubova, to možda govori da cijene ono što radi Vlada Andreja Plenkovića. 

Olakšavala li vam to posao?



Podržavam to, ali mi vodimo računa o svom klubu i klubovima vladajuće većine.

Ne brojite koliko zastupnika imate? 

Ja još uvijek računam 78 ruku koje su sigurne od prvog dana. To što se neki priključuju pozdravljam, ali nemam nikakvih posebnih kometara.

Stvara se percepcija o prevari birača, političkoj trgovini..

Oduvijek je bilo prelazaka i napuštanja liste na kojoj ste ušli u Sabor. Ako postoji naznaka o bilo kakvoj trgovini, ja sam za to da se to ispita i apsolutno sam protiv prelazaka koji bi bili rezultat političke trgovine. Ako je razlog nezadovoljstvo to je pak druga stvar, toga je bilo i toga će biti.

Vaši koalicijski partneri otvoreno prozivaju takve prelaske.

Neću komentirati to što govori Vrdoljak. Nisam ga čuo niti ću komentirati. Moj stav je jasan, HDZ s tim prelasnicma nema ništa. Mi imamo svoj klub koji funkcinira jako dobro.

Sutra počinje zadnja sjednica, jeste li utvrdili raspored rasprava?

Dogovorii smo već i poreznu i mirovinsku i rebalans i izvršenje proračuna i usvajanje proračuna. Što se Marakeškog dokumenta tiče, o njemu će raspraviti kad dođe u Sabor hoće li biti tema odbora ili ćemo o tome u drugom formatu, možda i na samoj plenarnoj sjednici. O tome kad dođe. Dogovorena je dinamika i redoslijed rasprava. Sve će biti završeno do prvog tjedna prosinca.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI