Bačić: ‘Ako su točne tvrdnje iz afere, mijenja se pozicija Brkića’

screenshot

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić, komentirao je u Saboru aktualne političke teme.

Objasnio je svoju izjavu o tome da se ne može osnovati istražno povjerenstvo za aferu SMS, što je tražila oporba.

“Ja nisam rekao da sam protiv istražnog povjerenstva koje će progovoriti i pokušati istražiti okolnosti oko curenja infromacija i zlouporabe tajnih službi, ja sam rekao da nije moguće osigurati istražno povjerenstvo za neki postupak oko kojeg se vodi sudski postupak. Mi nemamo problema s istražnim povjerenstvom, ali taj uradak iz oporbe još nije došao do nas. Ako je on temeljen na medijskim napisima, insinuacijama, pretpostavkama, onda mi očekujemo da obuhvati malo šire informacije”, rekao je Bačić.

“Ne znači da je nužno potrebno u Saboru provoditi istrage, držim da je to prvenstveno posao institucja hrvatske države. Povjerenstva dosad nisu postigla nikakve uspjehe, osim promocije pojedinih političara”, rekao je Bačić, dodavši da bi, ako postoji potreba da se definiraju i utvrde okolnosti oko eventualnog curenja informacija i zloporabe sigurnosnoga sustava, bilo dobro da se obuhvati cjelokupno razdoblje.

“Napad je najbolja obrana”, ustvrdio je za zahtjev oporbe.



Upitan vjeruje li Milijanu Brkiću, koji kaže da su sve samo dezinformacije, Bačić je rekao da nije važno što on misli ili kome vjeruje ili ne vjeruje.

“Uteg stranci, zlouporaba ili loš rad bilo kojeg njenog dužnosnika, krivi rad, da je to slučaj s Brkićem i da se to događa, bilo bi to rečeno. Ako bi se utvrdilo da su to istine, to u svakom slučaju mijenja njegovu situaciju. Kad bi se pokazale točnima ove optužbe koje se javljaju u medijima, to u značajnoj mjeri mijenja njegovu poziciju”, rekao je Bačić, komentirajući poziciju Brkića u stranci.

Što se tiče odlaska Marije Puh sa svih funkcija u HNS-u i prelazak u redove Milana Bandića, Bačić je rekao da to ne mijenja ništa. “Ja sam s njom razgovor obavio još prije, ona je rekla da će ostati uz vladajuće i da će podržavati rad Vlade”, rekao je Bačić.

Upitan za komentar na objavu Ivice Todorića na blogu, da je sa Zdravkom Marićem obavio nekoliko tajnih sastanaka, Bačić je rekao da nije znao za nikakve sastanke.

“Tome nemam što dodati od onoga što je rekao Marić, a to je da neću komentirati i sve što se tiče okolnosti njegova sukoba interesa, to je na Povjerenstvu i oni će reći”, rekao je Bačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI