ANKETA: Predsjednici raste popularnost, Plenković, Petrov i Bernardić u padu

1
257
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši predsjednik Ivo Josipović u istom razdoblju 2012. uživao je veću potporu za svoj rad

Prema najnovijem istraživanju koje je proveo Dnevnik Nove TV najpopularnija osoba u Hrvatskoj još uvijek je predsjedniica Kolinda Grabar-Kitarović. I ne samo to nego predsjednica već treći mjesec bilježi rast popularnosti među građanima.

Trenutačno je podržava 53 posto ispitanika, a ne podržava je 39 posto. Ne zna, njih 8 posto. Očekivano, 91 posto HDZ-ovog biračkog tijela je uz nju ali i 58 posto birača Mosta. Predsjednica može računati na potporu od tek 27 posto SDP-ovih birača.

Loading...

Napomenimo da je bivši predsjednik Ivo Josipović u istom razdoblju 2012. uživao veću potporu za svoj rad. Podršku mu je dalo 71 posto ispitanika a njegov rad nije odobravalo njih 20 posto dok 9 posto birača nije znalo.

Predsjednica je i u srpnju među biračima ostavila najviše pozitivnog dojma ili 59 posto ali i 35 posto negativnog dojma.

Andrej Plenković u ovom trenutku među biračima uživa 42 posto pozitivnog dojma i 50 posto negativnog. Zanimljivo, kada je postao premijer o njemu je pozitivan dojam imalo 63 posto ispitanika.

Božo Petrov može među biračima računati na 35 posto pozitivnog dojma i 55 posto negativnog dojma, a Davor Bernardić ima pozitivnu ocjenu od 29 posto ispitanika a negativnu mu daje 52 posto.

I na kraju, školskim ocjenama, kako bi građani ocijenili tri institucije. Ured Predsjednice dobio bi ocjenu 2,95 ili trojku, Banski dvori pak, imaju ocjenu 2,33 ili dvojku a HrvatskI sabor ima ocjenu 1,96 ili dvojku.

  • Beate Dunn

    Josipović je imao dobru podršku dok nije pokazao svoju izrazitu sklonost SP-u Zato se spominjanje velike podrške političaru o kojemu se malo znalo u vrijeme provođenja ankete nema agumenata…On je pofesor sa Pravnog fakulteta – dakle znao je da PREDSJEDNIK države ne bi smio TOLIKO NAGLAŠENO PODRŽAVATI jednu političku stranku …On je zaista pretjerivao u tome….Ne treba uzimati strane : predsjednica uspješno izvršava svoje obveze za razliku od Mesića i Josipovića…Premijer je dobro manevrirao u Sboru kada je trebalo dobiti većinu…a i kasnije prije koaliranja s HNS-om….Nismo da sada imali uspješniju vladu od ove…..