Amsterdamska koalicija s ovim ljudima ide na europske izbore

screenshot youtube

Ako bi Amsterdamska koalicija s ovakvom potporom izdržala do parlamentarnih izbora, postala bi jedna od važnih opcija u Saboru.

Amsterdamsku koaliciju čini sedam stranki, od kojih je pojedinačni rejting njih četiri u siječnju iznosio 8.5 posto, što je dovoljno za jedan mandat u Europskom parlamentu. Nekoliko manjih anketa koje su ispitivale snagu koalicija daju im i dvoznamenkastu potporu koja ukazuje na drugi mandat, piše telegram.hr.

Ako bi Amsterdamska koalicija s ovakvom potporom izdržala do parlamentarnih izbora, postala bi jedna od važnih opcija u Saboru.

Jezgra Koalicije je u Glasu, IDS-u, HSS-u i Hrvatskoj stranci umirovljenika. Među njima definirano je nekoliko prvih i posljednjih mjesta liste koju će ponuditi biračima 26. svibnja ove godine. O ostatku će se još pregovarati do nedjelje 24. veljače, kada će lista službeno biti predstavljena javnosti.

Listu Amsterdamske koalicije vodit će istarski župan, IDS-ovac Valter Flego. Na drugom mjestu je iskusni eurozastupnik Jozo Radoš iz Glasa, dok je na trećem poznati liječnik Zoran Bahtijarević kojega je kao nestranačkog kandidata na listu stavio HSS.

Četvrti na listi bit će predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja. Na petom ili šestom mjestu ispred HSS-a bit će ekonomist Damir Novotny. Slijedi potpredsjednica Glasa Dijana Topčić-Rosenberg. Na 11. mjestu bit će predsjednik HSS-a Krešo Beljak, a na 12. šefica Glasa Anka Mrak-Taritaš.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI