AMERIKA STREPI, TRUMP PRIJETI: Očekuje se velika navala imigranata na Arizonu

screenshot

Demokrati tvrde da zid neće biti djelotvoran u zaustavljanju ilegalne migracije i krijumčarenja droga preko granice

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da Arizonu “očekuje velika navala imigranata” duž dijela granice koja nema zaštitnu ogradu, te ponovio poziv demokratima da podrže njegov prijedlog o financiranju izgradnje zida na granici.

Arizona, zajedno s našom vojskom i pograničnom ophodnjom, priprema se za masovni priljev na prostoru BEZ ZIDA. NEĆEMO IH PUSTITI DA PROĐU”, napisao je Trump u postu na Twitteru nastavljajući pritisak na zastupnike u nastojanju da odobre dugoročno financiranje vladinih agencija do kraja rujna sljedeće godine. Trump za svoje tvrdnje o “masovnom priljevu” migranata nije ponudio nikakve dokaze, piše Reuters.

Predstavnici Bijele kuće, Ministarstva domovinske sigurnosti i Pentagona nisu zasad odgovorili na zahtjev za komentar, navodi Reuters. Nije jasno je li Trump imao na umu neku određenu skupinu migranata.

Američka Carinska i granična zaštita u srijedu je objavila da su pogranični agenti u Arizoni uhitili dvije skupine ljudi iz Hondurasa i Gvatemale te da su ukupno granicu ilegalno prešle 124 osobe.

Američki Kongres odobrio je u četvrtak kao privremeno rješenje financiranje tijekom dvotjednog razdoblja, no zastupnici još trebaju odobriti mjeru dugoročnijeg financiranja vladinih agencija do kraja fiskalne godine u rujnu.



Trump je ove godine od Kongresa zahtijevao pet milijardi dolara za granicu i zaprijetio obustavom rada vlade ako se zastupnici ne slože.

Demokrati tvrde da zid neće biti djelotvoran u zaustavljanju ilegalne migracije i krijumčarenja droga preko granice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI