ZORANU MAMIĆU ZBOG USKOKOVE OPTUŽNICE PROPAO POSAO ŽIVOTA?

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Trenutačni sportski direktor Dinama Zoran Mamić dobio je ponudu koja se ne odbija. Naime, nakon pobjede Dinama protiv Rosenborga dobio je ponudu da vodi najtrofejniji klub na svijetu, egipatski Al Ahly. Egipćani traže nasljednika Martina Lasartea, a Mamiću su bili spremni ponuditi dugogodišnji ugovor te godišnju plaću od 1,5 milijuna eura, javljaju Sportske novosti.

Međutim, došlo je do velikog problema oko realizacije ovoga posla. Naime, egipatski klub se malo ohladio oko ponude jer su saznali da sportski direktor Dinama ima na sebi USKOK-ovu optužnicu za udruživanje u zločinački pothvat, izvlačenje i pronevjeru oko 200 milijuna kuna iz Dinama. Suđenje bi trebalo početi tijekom rujna, a s obzirom na to da će Mamić morati biti prisutan na svakom ročištu, teško je očekivati da bi mogao kvalitetno voditi Klub te učestalo putovati prema Hrvatskoj.

Ovo je skoro obeshrabrilo čelnike egipatskog kluba, no saznaje se da još su u priči te da nisu odustali. Zoran Mamić nadaleko je poznat na Bliskom istoku kao vrlo dobar i kvalitetan trener. Al-Ahly Sports Club, kraće Al-Ahly, je egipatski klub iz Kaira. Najuspješniji je afrički klub kojije 2000. godine Afrički nogometni savez proglasio “afričkim klubom stoljeća”. Riječ je o klubu sa 111 raznih osvojenih titula  te je drugi najtrofejniji klub svijeta, nakon madridskog Reala.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI