‘ŽELIM BORBU CRO COPA I FJODORA U RUSIJI’! Hoće li konačno doći do reprize borbe stoljeća?

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Fjodor Jemjeljanenko doživio je možda i najgori poraz u svojoj bogatoj karijeri. U finalu teškaškog turnira na Bellator 214 priredbi Ryan Bader je legendarnog ruskog borca nokautirao prvim udarcem i to nakon samo 35 sekundi te je postao Bellatorov prvak teške kategorije. Bader je ujedionio pojaseve poluteške i teške i odlučan je u namjeri da ih obrani. No, što će sada biti s legendarnim Rusom?

Fjodor razmišlja o mirovini, ali otac UFC-ova prvaka, Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap, nakon meča je dao vrlo zanimljiv prijedlog.

“Žao mi je što se ovo dogodilo. Svi smo čekali Fjodorovu pobjedu. Možda je to bilo samo slučajno, jedan točan udarac koji je odlučio o ishodu borbe. Već sam ranije rekao da će Fjodoru biti teško protiv Badera. Ali doista sam želio da pobijedi u ovom finalu. Stvarno smo propustili imati prvaka u Bellatoru. A mogao je osvojiti i cijeli turnir. To bi bio sjajan kraj karijere”, veli Nurmagomedov.

Kaže kako nije siguran hoće li se 42-godišnji Rus oprostiti od MMA-a nakon ovoga, ali kaže kako bi za kraj volio vidjeti revanš protiv Mirka Filipovića. U prvoj je borbi 2005. godine na japanskom Prideu, slavio Fjodor, ali Cro Cop nikada nije dobio šansu za revanšem.

“Ne mogu reći je li Fjodor imao zdravstvenih problema jer nisam upoznat s njegovom situacijom. Ali mislim da ipak nije bio u najboljoj formi. Treba li završiti svoju karijeru? Sve ovisi o zdravlju i odluci koju će donijeti sa svojim timom. Nije sam. Bilo bi lijepo organizirati njegovu borbu s Mirkom Cro Copom. Ta borba trebala bi se organizirati u Rusiji”, smatra otac UFC-ova šampiona.



Cro Cop prvo mora odraditi borbu u Bellatoru protiv Roya Nelsona, 16. veljače 2019. godine, a tek onda može razmišljati o mogućem revanšu, ako ga danas uopće i želi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI