Zdravko Mamić objasnio zašto mu je Modrić davao novac na ruke i poručio: ‘Lukin iskaz je divan, a ovo je sve gnjusna predstava’

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Objasnio je i zašto mu je Modrić davao gotovinu na ruke, a ne preko računa i zašto Luka nije imao svoj primjerak.

Kapetan hrvatske reprezentacije i bivši igrač Dinama, Luka Modrić, odradio je svjedočenje na Županijskom sudu u Osijeku gdje se sudi Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru da su iz Dinama izvukli najmanje 116 milijuna kuna.

Nakon suđenja, Mamić je komentirao kako Modrić nije promijenio svoj iskaz.

“Modrić nije promijenio iskaz, imao sam uvid u njegov iskaz. Njegov iskaz nešto je najdivnije i najpoštenije što sam vidio. Uvalili su mu jednu rečenicu koju on nikada nije izjavio. Danas je i on rekao da je to laž i da to nije istina. Mi smo u Londonu dogovarali samo podjelu temeljem građanskog ugovora između Luke i mene. Tu je početak i kraj, sve ostalo je velika gnjusna predstava u kojoj se cijeli sustav navalio meni na leđa”, kazao je Mamić.

“Modrić je govorio vrlo temeljito o našem odnosu. Pričao je o građanskom ugovoru između mene i njega, da je potpisan u javnobilježničkom uredu, o tome kako sam ulagao u njega, investirao, kupovao mu opremu, automobil. Pa ovdje je ispitano 68 svjedoka i svi su svjedoci optužbe, a niti jednu rečenicu još nitko nije rekao na štetu nas okrivljenih. Vidite onda da je to jedna velika farsa”, priča Mamić.

Objasnio je i zašto mu je Modrić davao gotovinu na ruke, a ne preko računa i zašto Luka nije imao svoj primjerak. “Pa koja je druga mogućnost, osim preko računa ili gotovinom”, kazao je Mamić i nastavio objašnjavati detalje ugovora, “U građanskom ugovoru bila je definirana klauzula da su ugovori pohranjeni i da se mogu vidjeti samo u prisutstvu jedne i druge strane, da se njima ne bi manipuliralo. S Modrićem sam imao dva ugovora, o ulaganju i o zastupanju. Prvi je potpisan kada je imao 14 godine, a drugi kada je postao punoljetan. To su jedini ugovori među nama, a ovo drugo su ugovori između Luke i Dinama. Njih je bilo dva i dva aneksa ugovora i jedan sporazum u kojem je definiran financijski sporazum između njega i Dinama nakon odlaska u Tottenham”, objasnio je Mamić.



“Luka je sve jasno rekao. Meni je lakše sada. Ja da sam Luka Modrić, ja bih zagrmio onoga trenutka kada je Mamić završio u zatvoru. Modrić je čestit čovjek i nema toga čovjeka koji bi na njega utjecao. Luka je sve htio riješiti gospodski”, napominje Mamić.

Komentirao je Mamić i antidatiranje aneksa ugovora, a tvrdi kako je riječ o manipulaciji. “Na svim tim ugovorima je Lukin potpis i on ništa ne spori. Imalo smo dogovor i to smo potpisali. Ja pitam javnost zašto se to sve spori? Mediji bi trebali donositi sud, mediji su korektivi svega. Na prvi raspravu sam donio sto ugovora između igrača i Dinama. Znate što je u njima zajedničko? To da su igrači dobivali novac u inozemstvo i da nitko nije platio niti lipe poreza u Hrvatskoj. I onda kada je Mamić odlučio da se to promijeni i da Lovren i Modrić plate porez u Hrvatskoj, vama to nije drago”, požalio se Mamić.

“Bio sam investitor i prije Dinama, potpisao sam ugovore sa stotinjak dječaka i uložio u njihov razvoj. Od njih sto, samo ih je nekoliko napravilo karijeru i ja sam na tome zaradio neki novac. Ne znam što je tu sporno. Prelazak Kranjčara u Hajduk investirali su Frane Pašalič i Igor Štimac i onda kada je čovjek prodan dobili su svoj dio od novca transfera i to je potpuno normalno, a u mom slučaju nije”, završio je Mamić.

U srijedu će biti ispitan stoper Liverpoola, Dejan Lovren.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI