ZAŠTO SMO IZGUBILI OD FRANCUSKE? Proslavljeni Vatreni otkrio što je prelomilo utakmicu

hns

“Subašić nije učinio kardinalnu grešku, ali je Lloris ispao bolji u finalu, napose što je zaustavio odličan pokušaj Rebrića za 2-2. Mislim da je ta obrana prelomila utakmicu”; dočekao nas je Tonči Gabrić, bivši vratar hrvatske reprezentacije i dugogodišnji trener naših reprezentativnih čuvara mreže, Danijela Subašića i Lovre Kalinića.

“Teška je spoznaja da si odigrao dobru utakmicu i da si uvjerljivo poražen”; još će Gabrić.

Na pitanje je li Subašić mogao bolje reagirati kod primljenih golova dobili smo odgovor:

“Uvijek se može bolje reagirati, to morate znati. No, lopta leti brzi i kod onog autogola šok je bio potpun. Kod trećeg gola i udarce Pogbe, Suba je nažalost bio pokriven, tako se to razmjestilo ispred njega, lopta nije bila toliko precizna i jaka da je neuhvatljiva, ali ju je percipirao prekasno, zbog te pokrivenosti. Mislim da ovi golovi ne mogu umanjiti njegove zasluge i njegovu ocjenu za cjelokupan nastup na svjetskoj smotri”.

Kako ste vi doživjeli finale, igrački?



“Teško, osjetio sam da ih imamo, dobro smo napadali, redali akcije. Presjekao nas je taj autogol, presjekao na način da smo do tada bili sjajni a došli smo u zaostatak. Jurnjava je ono što Francuzi traže, u toj jurnjavi oni vas masakriraju. Štogod mi sad pričali činjenica jest da je ovo senzacionalan rezultat, ovo je doseg koji može spasiti naš nogomet, sad se svima uvećava i cijena i ugled na svjetskom nogometnom tržištu. I ja sam osobito ponosan što sam bio trener našim golmanima, opet ponavljam – Hrvatska je imala najbolji vratarski par na prvenstvu”!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI