ZAKOPAVA LI SE KOVAČ JOŠ DUBLJE?! Vlastiti igrači ga poderali, a pogledajte što je rekao nakon debakla

screenshot

Mentalitet pobjednika traži se od vjerojatno svakog menadžera ili trenera, bilo da vodi momčad niželigaša ili elitni klub koji se natječe u Ligi prvaka. Defetizmu nema mjesta u modernom nogometu, kao niti priznavanju poraza, odavanju počasti protivnicima i njihovim trenerima… Uvriježilo se nekakvo rukovanje i  kurtoazna čestitka na pobjedi, ali sve više od toga mnogi danas tumače kao okretanje leđa vlastitom klubu.

Međutim, Niko Kovač ne mari za nepisana pravila, on je nakon utakmice odao počast protivniku kazavši da su ih nadigrali u dvomeču i da su bolja momčad.

“Čestitam Kloppu i Liverpoolu na pobjedi, bili su bolji u dvije utakmice. Liverpool je vrhunska momčad i pokazali su nam naše limite”, izjavio je to Niko Kovač nakon debakla protiv Liverpoola u osmini finala Lige prvaka.

Redsi su mu na njegovoj Allianz Areni utrpali tri gola i deklasirali ga pred tisućama domaćih navijača.

Kovač je pokušao objasniti što se dogodilo, ali čini se kako se dodatno zakopao. “Pokušali smo visoko pozicionirati bekove i preko njih donositi loptu do Lewandowskog, ali Liverpool je bio bio organiziran, kompaktan i pravio nam je probleme”, govorio je Kovač, ali je pritom barem izostavio isprike i opravdanja.



“Izostanak Kimmicha nije izlika, volio bih više pričati o igračima koji su večeras igrali. Dali su sve od sebe, ali nije bilo dovoljno”, rekao je Kovač. Njegove riječi za sada nisu naišle na neke burnije reakcije navijača, ali zato reakcija njegova napada Roberta Lewandowskog jest.

Poljak je kao direktnog krivca za poraz okrivio svog trenera Niku Kovača.

“U prvoj utakmici nismo napravili nikakav rizik prema naprijed i pokušali zabiti. Sada isto mislim da nismo pokušali igrati napadački i zabiti gol i zbog toga nismo imali previše šansi. To je bio naš problem danas. Igrali smo kod kuće i to nije bila naša utakmica. Zato nas je Liverpool pobijedio”, rekao je Lewandowski, kojem je očito zasmetao stav trenera.

“Ne, nisam sretan, ljut sam zato što znam da smo mogli bolje, ali nismo”, rekao je Poljak.

Katastrofalna je bila reakcija Neuera kod prvog gola, a on je to ovako objasnio.

“Želio sam stati ispred Manea, ali je njegov prvi dodir s loptom bio fantastičan. Da nije imao savršenu kontrolu, uhvatio bih loptu. Da sam ostao na golu, krenuo bi na mene sam. Ljudi misle da nisam dobro procijenio situaciju, ali Mane je napravio stvarno dobar posao”, rekao je vratar Manuel Neuer.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI