Zagrebačka kvartovska senzacija Rudeš remizirala s Osijekom u Gradskom vrtu

0
215
screenshot

Rudeš je u Osijeku igrao disciplinirano u obrani i čekao svoju priliku iz protunapada

Prošlozenoski senzacionalni pobjednik Druge HNL Rudeš napravio je novo čudo remiziravši s Osijekom na gostovanju u Gradskom vrtu. Sraz dojučerašnjeg drugoligaša zagrebačkog kvartovskog kluba Rudeša i hrvatskog predstavnika u pretkolima Europske lige nakon 90 minuta završio je 1:1.

Kako pišu Sportske novosti, Rudeš je u Osijeku igrao disciplinirano u obrani i čekao svoju priliku iz protunapada. Napokon ju je dočekao u  65. minuti kad je Kamenar zabio povijesni gol za Rudeš u prvoj ligi. Havojić je krenuo s desna i kratko dodao loptu do Perića Komšića, a ovaj u pravom trenutku produžio do Kamenara, koji je utrčao s desne strane i sa 12 metara desnicom svladao Malenicu.

Loading...

Osijek je izjednačio samo dvije minute poslije.

Naravno novi trener Rudeša Inaki Alonso, koji je na klupi zamijnio Igora Biščana, bio je presretan i zbog rezultata i igre na prvoligaškoj premijeri.

“Bila je to naša prva utakmica u prvenstvu i poslije nje smo jako zadovoljni. Osijek je kvalitetan suparnik s nizom pojedinaca, koji mogu riješiti utakmicu poput Lope i Bočkaja, ali mi smo na trenutke igrali perfektno i hrabro se i kvalitetno suprotstavili. Nije lako igrati s ovako kvalitetnim protivnikom, ali iskoristili smo i psihološko pražnjenje Osijeka u Europi. Želim mu prolazak u daljnje natjecanje, a mi ćemo se radovati prvom osvojenom bodu jer smo ga zaslužili”, rekao je Alonso.

Dodajmo da je naš drugi predstavnik u pretkolima Europske lige Hajduk kao gost lako savladao Lokomotivu sa 3:1.