Za njega su nogometne utakmice prošlost! Navijač zadarske Torcide saznao kaznu za nerede u St. Etienneu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tu je odluku donio Županijski sud u Splitu, a mladić je odmah pušten iz zatovra u Zadru u kojem je boravio od 11. studenoga 2016. godine.

Navijač zadarskog ogranka Torcide, 23-godišnji M.M., osuđen je zbog huliganstva na nogometnoj utakmici između Češke i Hrvatske na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj na stadionu Geoffroy Guichard u St. Etienneu. Mladić se više nikada neće smjeti približiti stadionu na kojem igra nogometna reprezentacija Hrvatske i na kojem se odigrava Hrvatska nogometna liga. Navijanje mu ne može zabraniti nitko, ali to će morati raditi s udaljenosti veće od 500 metara od stadiona na kojem se igra utakmica.

Tu je odluku donio Županijski sud u Splitu, a mladić je odmah pušten iz zatovra u Zadru u kojem je boravio od 11. studenoga 2016. godine. Premda desetomjesečna zatvorska kazna na koju je, zbog nereda na francuskom stadionu, osuđen na Općinskom sudu u Zadru 12. listopada 2016. nije postala pravomoćna, mladić je u zatvor u Zadru poslan prije pravomoćnosti presude temeljem pravomoćnog rješenja Općinskog suda u Zadru od 11. studenoga 2016, prenosi Slobodna Dalmacija.

Županijski sud u Zadru obustavio je izdržavanje kazne zatvora za 23-godišnjaka na koju je osuđen zbog kaznenog djela iz mržnje prema većem broju osoba uz upotrebu oružja, tek nakon što je splitski sud donio odluku o mjerama opreza.

M.M.-a je policija otkrila na snimkama na nakon nereda u St. Etienneu, a vidjelo se da u rukama drži zapaljenu baklju koju je nekako uspio unijeti na tribine. Tužiteljstvo je nakon njegova uhićenja sucu istrage Županijskog suda u Zadru predložilo određivanje istražnog zatvora “zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo”.

Nije 23-godišnjak jedini koji je ispaštao zbog nereda u Francuskoj, čak sedmorica navijača iz Dalmacije završila su u zatvoru. Po jedan iz Šibenika i Zadra i njih petorica iz Splita. No, svima je dodijeljena jamčevina.  Trojica iz Splita, jedan iz Stobreča i jedan iz Šibenika sumnjiče se da su, u 86. minuti utakmice prilikom prekida zbog bacanja baklji u teren koje su bacili za sada nepoznati počinitelji, sudjelovali u izazivanju nereda i fizičkim napadima na druge navijače.



To znači kako nisu osuđeni za bacanje i korištenje pirotehnike na stadionu, već su osumnjičeni za tučnjavu između hrvatskih navijača na tribini. Oni su također identificirani pregledom snimki nadzornih kamera koje su francuske vlasti dostavile Hrvatskoj, a jednog su prepoznali hrvatski policajci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI