(VIDEO) VELIKA POBJEDA HRVATSKE! Pogledajte prekrasan pogodak Kalinića koji je donio sva tri boda protiv Ukrajine

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ovo možda jest bila skromna utakmica kada su u pitanju golovi, ali igrao se sjajan nogomet i Hrvatska sada može mirno čekati lipanj.

Hrvatska je odigrala fantastičnu utakmicu protiv nimalo lakog protivnika. Nikola Kalinić je u 38. minuti prekrasnim pogotkom donio vodstvo koje je momčad uspjela zadržati do samog kraja. Ovo možda jest bila skromna utakmica kada su u pitanju golovi, ali igrao se sjajan nogomet i Hrvatska sada može mirno čekati lipanj i ogled s Islandom.

HRVATSKA – UKRAJINA 1:0

90′ + 4′ – Kraj! Velika, ogromna pobjeda Hrvatske!

90′ + 2′ – Taktička zamjena Čačića, izašao je Brozović, a ušao Rog.

90′ – Sudac Lahoz produžio je utakmicu za četiri minute.



88′ – Zamalo gol Modrića! Riješio se obrane Ukrajine biciklom i odapeo prema Pjatovu, ali ovaj je obranio.

88′ – Izlazi čovjek odluke Kalinić uz ovacije, a ulazi Kramarić.

87′ – Pivarić oštro ubacuje, a Kalinić gađa pored gola.

85′ – Ševčenko radi posljednju zamjenu, nakon što je ranije ubacio Sidorčuka umjesto Rotanja, sada je prebacio igru s dva napadača.

84′ – Konopljanka centrira s lijeve strane opasno na Seleznjova, a ovaj glavom tuče ravno u Subašića. Seleznjov je usput napravio grub start na Vidi, ali Lahoz ga nije kaznio.

82′ – Matvijenko je probio po lijevoj strani i oštro ubacio prema petercu, ali je Vida dobro reagirao i izbio loptu.

78′ – Konopljanka je pucao iz slobodnog udarca, Suba je skinuo, a Jarmolenko je pucao iz odbijanca, ali preko gola. U istoj minuti izašao je Ivan Rakitić uz ovacije, a ušao je Kovačić.

71′ – Vida je tukao glavom nakon udarca iz kuta, ali pored vrata Pjatova.

69′ – Modrić pokušava iz daljine, ali neprecizan je i lopta ide daleko od gola.

67′ – Pivarić je srušen u 16-ercu, ali Lahoz nije pokazao na bijelu točku. Vjerojatno ne bi pogriješio da je pokazao.

60′ – Lijepa akcija Hrvatske. Kalinić je sjajno centrirao, Rakitić potkopao za Mandžukića, on je glavom pucao u vratara.

59′ – Seleznov je ušao umjesto Kraveca

55′ – Konopljanka je imao dobru polušansu iskosa s lijeve strane, ali njegov udarac s kojih 20-ak metara odlazi pored vratnice.

52′ – Nema prevelikih napetosti u nastavku, Hrvatska ima veći posjed lopte, a bitka se uglavnom vodi na sredini terena.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme. Pred Hrvatskom je težak zadatak jer će Ukrajinci vjerojatno krenuti žešće prema vratima Subašića, no, time se automatski otvara prostor za protuudare.

45′ – Kraj prvog poluvremena, sudac Lahoz nije produljio ni minute. Hrvatska je povela golom Kalinića u samoj završnici. Čačićevi odabranici bili su bolji, pogodili su jednu stativu, ali Ukrajinci su pokazali kako su preko krila izuzetno opasni, no Subašić je pokazao zašto je jedan od najboljih u Europi. Spomenimo i kako je Kalinić zabio stoti gol u kvalifikacijama za SP, a prvi je zabio Slaven Bilić 1996. godine.

38′ – GOL! Nikola Kalinić zabio je prekrasan pogodak. Modrić je s desne strane dao u sredinu, Rakitić je preusmjerio loptu, a Kale je primio leđima okrenut golu pa sjajno iz okreta pogodio pod prečku!


Amazing Goal Kalinic (1:0) Croatia vs Ukraine by GoalHunter1

36′ – Prvi žuti na utakmici. Rotanj s leđa ruši Brozovića i to je čisti žuti.

35′ – Izvrsno su Modrić, Rakitić i Pivarić odigrali akciju po lijevoj strani. Na kraju je hrvatski bek loše centrirao, ali lopta dolazi do Rakitića koji po drugi puta šalje loptu iz blizine pored gola.

30′ – Pritisak je malo popustio i Ukrajina trenutno kontrolira igru, no, konkretnijih izleta prema vratima Subašića nema.

25′ – Mora se priznati, Hrvatska igra sjajan nogomet, pritišću Ukrajince sve do njihova kaznenog prostora, a Ševčenkova momčad pokušava paralelnim dodavanjima umoriti hrvatske igrače…

23′ – Opasno pred hrvatskim golom, Subašić nije uspio uhvatiti ubačaj iz kuta, a Jedvaj je morao ispucavati s gol-linije!

22′ – Brozović krasno ubacuje s desne strane, a na kraju Rakitiću dolazi lopta na udarac, a on je šalje negdje prema Sjevernoj tribini.

18′ – Pivarić je opet bio nemoćan protiv sve opasnijeg Jarmolenka koji oštro ubacuje u 16-erac. Lopta se odbija na udarac Ukrajincima, ali Subašić efektno skida šut.

16′ – U nastavku je odmah sjevnula kontra Ukrajinaca, ali Subašić je uzeo loptu i odmah dao u kontru Hrvatske u kojoj je Kalinić dočekao ubačaj, ali glavom je prebacio gol.

15′ – Kakva prilika za Hrvatsku! Mandžukić je izbio sam pred vrata Pjatova i u jedan na jedan situaciju pogodio stativu!

11′ – Modrić je izborio odličnu priliku za centaršut na desnoj strani, ubacio je oštro, a nitko od Ukrajinaca nije reagirao. No, Nikola Kalinić bio je prekratak.

8′ – Ukrajici su imali opasnu priliku, po desnoj strani prošao je Jarmolenko i onda poslao loptu u sredinu gdje nije bilo nikoga, ali opasnost je otklonjena. Pivarić je tu kiksao…

7′- Hrvatska je dominantna, Čačić je odlučio visokim pritiskom kontrolirati igru i za sada nogometaši to uspijevaju održavati na terenu.

3′ – Atmosfera na Maksimiru je fantastična, tribine su prepune, a pjesma se ori od samog početka. Na maksimirskom zdanju skupilo se gotovo 30 tisuća ljudi, a ori se ‘U boj, u boj’…

1′ – Počela je utakmica. Hrvatska je imala prvi napad, ali završio je neuspješno.


20: 43 – Intonirane su himne, ukrajinska himna odsvirana je i otpjevana bez ijednog zvižduka.

20:20: Maksimirski stadion iz zraka uoči utakmice Hrvatske i Ukrajine.

20:00 – Poznati su i sastavi!

Hrvatska će zaigrati u formaciji 4-2-3-1, a Čačić je odabrao varijantu s Mandžukićem i Brozovićem na krilima.

Sastav Hrvatske: Subašić; Jedvaj, Vida, Mitrović, Pivarić; Modrić, Badelj; Brozović, Rakitić, Mandžukić; N. Kalinić.

Ukrajina će zaigrati u formaciji 4-3-3, a Ševčenko će igru temeljiti na ubojitim krilima Jarmolenku i Konopljanki.

Sastav Ukrajine: Pjatov; Butko, Kučer, Ordec, Matvijenko; Stepanenko, Konopljanka, Rotanj, Kovalenko, Jarmolenko; Kravec.

19:35 – Navijači već uvelike pristižu na Maksimir, a vrijeme do utakmice krate međusobnim druženjem…

09.03.2017., stadion Maksimir, teren br. 3, Zagreb - Prijateljska utakmica U-17, Hrvatska - Ukrajina. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
09.03.2017., stadion Maksimir, teren br. 3, Zagreb - Prijateljska utakmica U-17, Hrvatska - Ukrajina. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

19:20 – HNS je objavio fotografiju iz svlačionice. Kako se može vidjeti, sve je spremno.

 


Hrvatska i Ukrajina od 20 i 45 na Maksimiru igraju utakmicu petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Hrvatska je trenutno vodeća momčad skupine s dva boda više od Ukrajine. Na maksimirskom zdanju pred, nagađa se više od 25 tisuća gledatelja, istrčat će nimalo ugodna reprezentacija Ukrajine i to u gotovo najjačem sastavu. Izbornik Čačić našao se u problemu, izostat će mu najjača obrambena uzdanica Vedran Ćorluka kao i jedini desni bek kojeg hrvatska nacionala vrsta trenutno ima, Šime Vrsaljko. Već se ranije znalo kako neće biti Perišića zbog kartona, a sve do srijede upitan je bio i Vida koji se lakše ozlijedio, no on će vjerojatno igrati.

Ipak, alibija nema. Hrvatska je individualnom kvalitetom deset stepenica iznad Ukrajinaca, a samo Modrić i Rakitić cjenovno vrijede više od čitave reprezentacije Ukrajine. No, nogomet je nepredvidiva igra, uvijek otvorena i pogodna za senzacije, pa tu novčanu vrijednost možemo odmah ostaviti po strani. Ono što je važno, važno je da treneri na teren pošalju igrače koji su prvenstveno, u formi, odnosno, igrače koji su sposobni odigrati utakmicu u visokom ritmu jer utakmica s Ukrajinom morat će se igrati u znatno višem ritmu za razliku od onih s Kosovom, Islandom, Turskom.

Kako se postaviti?

Kada se sve zbroji, bitka će se definitivno voditi i prelomiti u veznom redu. Još jednom kažemo, Hrvatska će definitivno imati problema s bokovima koji su ukrajinsko najjače oružje, a ovoga puta Čačićevo najslabije oružje. Vjerojatno možemo očekivati da će i veznjaci, obrambeni i krlini igrači morati više odlaziti, odnosno spuštati na defenzivnije bočne pozicije i pomagati Striniću, Pivariću kome god na desnom beku, a to će, za očekivati je, stvarati rupe u linijama.

Čačić neće imati lak posao, pregršt je strategija koje može primijeniti. Može napasti od samog početka i ući u nadigravanje, pa dozvoliti Ukrajnicima da iznose kontre preko krila. Može kontrolirati igru u veznoj liniji i polako graditi napad, odnosno, može umarati veznjake Ukrajine pa početi malo agresivnije ‘nabadati’ sredinom poluvremena. No, najvažnije je da ne dozvoli Ukrajincima da rasturaju igru na pozicijama defenzivnih veznih i da spriječe kratku distribuciju lopte na krila, odnosno na Kovaljenka pa makar i pod cijenu toga da se pobjeda hvata u posljednjih deset minuta utakmice. Ševčenko je možda još ‘zelen’ kao trener, ali ne zaboravimo da je čovjek igrao vrhunski nogomet i to napadački pa itekako zna detektirati propuste u obrani, a opet zna izvući maksimum iz ofenzivaca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI