(VIDEO) VEČER HRVATA U LIGI PRVAKA! Kramarić zabio Man. Cityju, Kovač nakon trilera prvi u skupini!

screenshot

Nogometaši moskovskog CSKA još jednom su šokirali aktualnog europskog prvaka Real Madrid

U dvoboju koji je odlučivao o prvom mjestu u skupini E nogometne Lige prvaka Bayern je u Amsterdamu odigrao 3-3 protiv Ajaxa obranivši prvu poziciju.

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Bayern poveo, Ajax je potom okrenuo rezultat u svoju korist da bi Bavarci s dva gola stigli do novog vodstva. Ipak, Ajax je izjednačio na 3-3 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Bavarci su poveli u 13. minuti golom Roberta Lewandowskog na asistenciju Sergea Gnabryja. Poljski napadač je imao sjajnu priliku i u 27. minuti, ali je s tri metra pogodio suparničkog vratara.

Na otvaranju drugog dijela Ajax je opasno pritisnuo Bavarce i pritisak se isplatio u 62. minuti kada je Dušan Tadić zabio za 1-1. Lewandowski je nemoguće promašio i u 62. minuti, a četiri minute kasnije Ajax je ostao s igračem manje nakon što je Max Wober ‘polomio’ Leona Goretzku.

U 75. minuti pocrvenio je i Thomas Muller nakon neopreznog starta nad Tagliaficom pogodivši ga nogom u glavu. Problemi za Bayern nastavili su se u 82. minuti kada je Boateng skrivio kazneni udarac kojeg je Tadić realizirao za vodstvo nizozemskog velikana. Boatengu je u 88. minuti uzvratio De Ligt koji je srušio Thiaga za novi kazneni udarac, a siguran je bio Lewandowski. Novi preokret dogodio se u 90. minuti kada je Coman zabio za novo vodstvo Bayerna. Luda utakmica nastavila se još jednom golom u mreži njemačkog sastava, a u četvrtoj minuti nadoknade za 3-3 je zabio Tagliafico.



U drugom susretu iz ove skupine Benfica je pobijedila AEK sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Grimaldo u 88. minuti. Marko Livaja nije imao pravo nastupa zbog crvenog kartona dobivenog u prošlom kolu.

Bayern je prvi u skupini sa 14 bodova, Ajax ima 12, Benfica sedam, a AEK je bez bodova.

U najzanimljivijem susretu večeri Šahtar i Lyon su u Kijevu igrali za prolaz u skupini F. Ukrajincima je igrala samo pobjeda, dok je Lyonu bio dovoljan i bod. Na koncu je završilo 1-1.

Utakmica se nije mogla igrati u Harkivu jer je u deset ukrajinskih regija uvedeno izvanredno stanje zbog napetosti s Rusijom. Prvu priliku na utakmici imali su gosti. U 19. minuti Traore je izašao sam ispred Pjatova, no ukrajinski vratar je obranio. Samo tri minute kasnije domaćin je poveo, a gol je zabio Junior Moraes. Izjednačio je Nabil Fekir u 65. minuti lijepim udarcem sa 14 metara.

U drugom susretu Manchester City je pobijedio Hoffenheim sa 2-1 potvrdivši prvo mjesto u skupini. Andrej Kramarić je doveo goste u vodstvo iz kaznenog udarca u 17. minuti postigavši pogodak u svom devetom uzastopnom susretu. Zabio je Kramarić Lyonu, Augsburgu, Španjolskoj, Engleskoj, Herthi, Šahtaru, Schalkeu, Wolfsburg i Manchester Cityju. Bio je to ujedno njegov peti gol u ligi prvaka ove sezone.

Izjednačio je Leroy Sane iz slobodnog udarca u posljednjim trenucima prvog dijela, a isti je igrač u 62. minuti nakon brze kontre zabio zabio za 2-1.

City je osvojio prvo mjesto u skupini sa 13 bodova, Lyon ima osdam, Šahtar šest, a Hoffenheim je posljednji sa tri boda.

U skupini H i prije zadnjeg kola prolaz su osigurali Juventus i Manchester United, dok Valencija seli u Europsku ligu. Bilo je samo upitno tko će osvojiti prvo mjesto. Na koncu je ‘jedinicu’ osvojio Juve usprkos porazu kod Young Boysa 1-2.

Švicarce je u 30. minuti doveo u vodstvo Guillaume Hoarau iz jedanaesterca u 30. minuti, a isti je igrač u 68. minuti ‘podebljao’ prednost domaćina. Juve je smanjio deset minuta prije kraja golom Paula Dybale. Mario Mandžukić je odigrao cijeli susret za goste.

U drugom susretu Valencia je pobijedila Manchester United sa 2-1. Soler u 17. minuti je doveo ‘šišmiše u vodstvo, na 2-0 je povećao Phil Jones uguravši loptu u vlastitu mrežu u 47. minuti, a Rashford je u 87. minuti smanjio na 2-1.

Juve je osvojio prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, United je ostao na 10 bodova, Valencia je sakupila osam, a Young Boysi četiri boda.

U ranije odigranom terminu odigrane su obje utakmice iz skupine G. Nogometaši moskovskog CSKA još jednom su šokirali aktualnog europskog prvaka Real Madrid. Nakon što su u 2. kolu skupine u Moskvi pobijedili sa 1-0, večeras su u susretu 6. kola u Madridu slavili sa 3-0, ali i ispali iz Europe.

Rusko slavlje pokvarila je vijest iz Plzena gdje je Viktorija pobijedila Romu sa 2-1 i izborila nastavak natjecanja u Europskoj ligi, dok je europska priča za CSKA završila.

Viktorija i CSKA su zaključili natjecanje u skupini sa po sedam bodova, no Česi su bolji u međusobnom skoru. “Kraljevski klub” je i prije ovog kola osigurao prvo mjesto u skupini i plasman u osminu finala, dok je Roma bila sigurna na drugom mjestu.

Santiago Solari je odlučio odmoriti većinu prvotimaca, pa je Real započeo utakmicu u ‘šarenom’ sastavu s tri debitanta u Ligi prvaka (Javier Sanchez, Federico Valverde, Vinicius Junior). Pritom je Junior postao treći najmlađi igrač Reala koji je nastupio u LP sa 18 godina i 152 dana. Mlađi od njega bili su tek Iker Casillas (18g i 117d), te Raul Gonzalez (18g, 77).

Real je bolje otvorio utakmicu i u prvih pola sata domaćin je imao nekoliko lijepih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. CSKA je poveo u 37. minuti iz prve ozbiljne akcije, a zabio je Fedora Čalova (37). Šest minuta kasnije već je bilo 2-0, a strijelac je bio Georgij Šenikova. Nakon lijepe akcije pucao je Mario Fernandes, Thibaut Courtois je obranio njegov udarac, a Šenikov je poslao odbijanac u donji desni kut.

Katastrofa Reala nastavila se i drugom poluvremenu, u 73. minuti je Arnor Sigurdsson na asistenciju Nikole Vlašića zabio za 3-0. Domaćin je do kraja utakmice nešto pokušavao, ali nije stvorio niti jednu ozbiljnu priliku.

Luka Modrić nije nastupio za Real, dok su Nikola Vlašić i Kristijan Bistović odigrali cijeli susret za goste.

U drugom susretu Viktorija Plzen je pobijedila Romu sa 2-1. Nakon skromnog prvog poluvremena, nastavak je donio odličan nogomet. Domaćin je poveo u 62. minuti golom Jana Kovarika, no samo šest minuta kasnije izjednačio je Cengiz Under. Viktorija je u 74. minuti ponovo stigla do prednosti preko Tomaša Choryja i uspjela zadržati prednost do kraja.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI