(VIDEO) TRENUCI PO KOJIMA ĆEMO PAMTITI SVJETSKO PRVENSTVO: Duvnjak se slomio pred kamerama, a onda pao u naručje Babiću

'Kauboji' su se lavovski borili sve do posljednje sekunde, odigrali su najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva i vratili vjeru čak i kod onih najtvrđih skeptika.

Hrvatski rukometaši, pa i poneki sportaši općenito, poznati su u cijelom svijetu kao vrhunski talenti i profesionalci koji uvijek mogu napasti medalje i prva mjesta, ali isto tako su poznati kao veliki emotivci koji sa srcem i dušom igraju za svoju domovinu. Rukometaši su to dokazali nebrojno puno puta u prošlosti, a dokazali su još jednom nakon utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Francuskoj nakon velike pobjede nad Španjolskom.

‘Kauboji’ su se lavovski borili sve do posljednje sekunde, odigrali su najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva i vratili vjeru čak i kod onih najtvrđih skeptika. Nakon utakmice smogli su snage i stali su pred kamere kako bi svoje emocije podijelili s navijačima diljem Europe i svijeta koji su zajedno s njima proživljavali pravi četvrtfinalni triler. Jedan od onih koji su stali pred kamere bio je i kapetan Domagoj Duvnjak, a njegova reakcija ostat će nam itekako u pamćenju.

Vječito načet, umoran, izrauban, s podočnjacima kao da nije spavao danima, Duvnjak je protiv Španjolske odradio sjajan posao i bio je jedan od ključnih figura uz Mamića, Stevanovića, Musu… No, ova utakmica sa Španjolskom ostavila je na njemu toliki dojam da se po prvi puta nije mogao suvislo obratiti javnosti. Duvnjak je pokušao reći kako se osjeća, ali se slomio pred kamerama i briznuo u plač.

“Vratit ću se malo kasnije”, poručio je Dule kroz suze. Baš je ta izjava ostavila najjači dojam. Duvnjak je time rekao zapravo sve, rekao je koliko je zajedno sa svojom momčadi želio pobjedu, rekao je koliko mu ona znači, njegove suze otkrile su da mu je ova pobjeda značila više nego što si itko može dočarati. Kako je to izgledalo pogledajte ovdje.

Nakon toga uhvatile su ga kamere RTL-a kako je negdje u tunelu sjeo i dugo se grlio s izbornikom Željkom Babićem.



https://www.youtube.com/watch?v=y7pONYdMPrw

Navijači često zaborave da je Hrvatska na ovo prvenstvo stigla desetkovana ozljedama, stigla je s najmanjom potporom i interesom navijača ikada, s mladim igračima nepoznatima javnosti, s užasnim prognozama koje su predviđale ispadanje već u osmini finala, čak su i sami sebi prognozirali skromno mjesto u četvrfinalu, a što su napravili? Stigli su do polufinala! Prkose svim prognozama i ovako načeti i ozljeđeni žele samo jedno – doći do finala i uzeti prvenstvo.

Pa neka onda te Duvnjakove suze otklone svu skepsu navijačima i struci koja je osporavala uspjeh ove generacije jer je i više nego očito da su dokazali da ne zaslužuju podcjenjivanje. Ipak, njihov poklič govori zašto su zapravo tamo, pa ćemo ih citirati: “Iznad svih – Hrvatska”!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI