(VIDEO) TOTALNI RASPAD RIJEKE Pogledajte kako je Austria s lakoćom rastavila prvaka Hrvatske

screenshot

Austria je prva povela, Rijeka je uspjela izjednačiti u 60. minuti, no odmah potom je potonula, primila gol, pa još dva...

Rijeka nije izdržala teret odgovornosti, u dvoboju Europske lige protiv Bečke Austrije krahirala je, bila poražena 1-4 (0-1) što znači da se definitivno oprostila od šansi za daljnji prolazak skupine. Austria je prva povela, Rijeka je uspjela izjednačiti u 60. minuti, no odmah potom je potonula, primila gol, pa još dva…

Odmah s početka utakmice vidjelo se da će Austrija biti težak zalogaj, djelovala je bolje nego u prvoj utakmici kad je Rijeka trijumfirala s 3-1. Rijeka je napadala, no Austrija se nije branila. Što je i shvatljivo, svakom klubu samo je pobjeda ostavljala nadu u prolaz skupine.

Austrija je prijetila iz prekida, uvijek je bilo gusto pred vratima Rijeke nakon kornera ili slobodnog udarca. Sijevalo je pred vratima Rijeke, no u početku najbolju priliku imala je ipak Rijeka, greškom obrane gostiju Gorgon se dokopao lopte, očekivala se realizacija, svi su skočili na noge. No, Gorgon je solidno tukao, ne i dovoljno da vratar taj udarace ne obrani.

Austrija je ipak djelovala nekako organiziranije, angažiranije. Držala je i posjed, ali je imala i veću želju, više preuzimala rizik. I to joj se isplatilo u 41. minuti, a u mnogome joj je pomogla nespretna obrana Rijeke koja uopće nije pazila na Prokopa koji je okružen cijelom obranom Rijeke koja je stajala predaleko od njega lako poentirao, svladao vratara Prskala.

Austrija je bolje krenula i u nastavak utakmice, odmah se prigode dokopao opet Prokop, spašavao je Prskalo. Rijeka je izgledala loše, uistinu…



Ipak, domaćin je uspio izjednačiti u jednom od rijetkih napada, Kržić je probio desnu stranu, ubacio u sredinu, gdje je Gorgon nesebično dodao Pavičiću koji tuče dobro u kut – 1-1.

Nije od tog gola prošla niti jedna minuta a slavljenička raspoložena Rijeka pustila je Prokopa da joj zabije gol, nakon što je Žuta napravio veliku grešku, loptu praktički poklonio Austrijancima.

Stadion je zamijenio od šoka.

I momčad Rijeke je u ostatku utakmice bila šokirana i više joj nije bilo spasa.

U 73. minuti Mišić je dobio crveni karton zbog udaranja Prokopa, a potom je Austrija dala i treći pogodak.

Minutu kasnije Holzhauser je nabacio, lkopta je došla na glavu Serbsta, pogodak je bio neminovan, 3-1 za Austriju. Došao je i četvrti pogodak za goste, Monchein je postigao gol nakon prave malonogometne akcije.

Rijeka je teško stradala…

https://www.youtube.com/watch?v=wz5iNDF4l0M

Facebook Comments

Loading...
DIJELI