(VIDEO) Sitan, ali dinamitan! Marcos Guilherme stigao u Zagreb na potpis ugovora s Dinamom!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Prema do sada viđenom, Marcos bi trebao Dinamu donijeti lepršavost, dašak kreacije, prodornost po boku ili sredini, a to je ono što Modrima itekako nedostaje.

Mladi brazilski nogometaš Marcos Guilherme stigao je u Zagreb i u četvrtak bi trebao postati novim igračem Dinama. Može se reći kako bi Marcos zaista mogao biti veliko pojačanje za Dinamo, a ne ‘flop’ kao njegovi prethodnici poput Jonasa, Andersona, Carlosa jer sve što se dalo saznati o mladom ofeznivnom veznjaku je uglavnom impresivno.

Marcos pokriva pozicije polušpice i desnog krila pa čak i lijevog, izuzetno je brz igrač, dobrog driblinga i solidnog udarca. Ono što bi možda moglo biti problematično jest njegova konstitucija, naime, Marcos je visok svega 172 i ima tek 62 kilograma. Što znači kako je najmanji i najniži u klubu i jamačno je jedan od najnižih u čitavoj ligi. Usporedbe radi, tu je negdje po građi sa talijanskim ‘liliputom’ Sebastianom Giovincom samo što je Talijan niži za deset centimetara, a kada se već govori o njemu mora se istknuti kako je također riječ o izvanserijskom šuteru, dribleru i ‘brzancu’.

Prema do sada viđenom, Marcos bi trebao Dinamu donijeti lepršavost, dašak kreacije, prodornost po boku ili sredini, a to je ono što Modrima itekako nedostaje. Velika je prednost što je Dinamo ‘Brazil-friendly’ klub, odnosno, kroz klub je prodefiliralo dosta Brazilaca i Južnoamerikanaca općenito, da su već navikli raditi s njima, a u klubu igra par igrača s govornog područja koje Marcos razumije. Stoga bi proces prilagodbe trebao ići glatko.

Marcos bi nakon potpisa ugovora odmah trebao ići za Tursku gdje bi se priključio Dinamovom kampu na pripremama. Za vjerovati je kako bi se Marcos trebao brzo uklopiti u momčad Peteva koja igra 4-2-3-1 sustavu, a marginaliziranjem Fernandesa, upitnim statusom Soudanija i Sammirovim dotjeravanjem kondicije, Marcosu su zapravo širom otvorena vrata prve momčadi, samo je pitanje hoće li iskoristiti priliku već na pripremama.

Da nije riječ o još jednom “YouTube” kupovanju Dinama, svjedoče i napisi brazilskih novinara koji tvrde kako je riječ o kvalitetnom hitronogom igraču koji može napraviti probleme svakoj obrani. Čak i riječi bivšeg direktora Atletica Paranaensea ulijevaju pouzdanost, on je pak kazao kako se radi o najtalentiranijem nogometašu u povijesti toga kluba.



Ipak, brazilska senzacija odlučila je karijeru nastaviti u Dinamu, iako je imao na stolu ponude Flamenga i Santosa, klubova koji su zaduženi za plasiranje zvijezda u Europu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI