(VIDEO) Roma nije izdržala ukrajinsku hladnoću, iako je povela u nastavku se poskliznula

screenshot

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Šahtar je u Harkovu pobijedio Romu 2-1, nakon što su gosti vodili 1-0 na poluvremenu

Bio je to klasičan preokret. U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Šahtar je u Harkovu pobijedio Romu 2-1, nakon što su gosti vodili 1-0 na poluvremenu.

Roma je povela golom Cengiza Undera u 41. minuti, no Ukrajinci su u nastavku susreta okrenuli rezultat golovima Facunda Ferreyre (52) i Freda (71).

Uzvratni susret je 13. ožujka u Rimu.

Šahtar je bolje otvorio utakmicu, no Brazilci Fred, Bernard i Marlos su previše komplicirali u završnici. Roma je bila daleko konkretnija i gosti su u već u sedmoj minuti imali lijepu priliku, no Pjatov je obranio udarac Edina Džeke s desetak metara. Drugu priliku gosti nisu propustili realizirati. Perotti je u 41. minuti dodao do Džeke, a BiH reprezentativac majstorski asistirao za mladog turskog igrača Cengiza Undera koji je provukao loptu pored Pjatova. Bio je to njegov peti pogodak u posljednja četiri Romina nastupa.

Domaćin je daleko bolje ušao u nastavak susreta i Šahtar je već u 52. minuti izjednačio golom Facunda Ferreyre na asistenciju Jaroslava Rakitskog. Četiri minute kasnije moglo je biti 2-1 za Šahtar. Ismaily je probio stranu i uputio povratnu loptu do Marlosa koji je pucao, no Alisson je sjajno reagirao. U 63. je opasno zaprijetio i Taison, ali je Alisson ponovo bio spreman.



No, u 71. minuti niti sjajni brazilski vratar nije mogao ništa. Šahtar je stigao do vodstva fantastičnim golom Freda iz slobodnog udarca sa 20 metara. U posljednjim trenucima susreta Alisson je još jednom sjajno reagirao obranivši s poda već gotovo siguran pogodak nakon što je Ferreyra pucao s pet metara.

Za Šahtar nije nastupio Darijo Srna koji je u rujnu prošle godine pao na dopinškoj kontroli i njegov slučaj još uvijek nije riješen.

Utakmica je odigrana na minusu od 7 stupnjeva Celzijusovih

Šahtar je već jednom izbacio Romu u osmini finala Lige prvaka i to u sezoni 2010/11. Ukrajinci su u Rimu slavili 3-2, a potom u Donjecku 3-0. Treći pogodak u uzvratnom susretu zabio je bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

ŠAHTAR – ROMA 2-1

HARKOV. Stadion Metalista – 30.000 gledatelja; Sudac: Willie Collum (Škotska);

Strijelci: 0-1 Cengiz Under (41), 1-1 Ferreyra (52), 2-1 Fred (71)

Žuti kartoni: Ferreyra, taison / Perotti

Crveni kartoni: –

ŠAHTAR: Pjatov – Butko, Krivcov (od 45+2 Ortets), Rakitskij, Ismaily – Fred, Stepanenko – Bernard (od 90+2 Kovalenko), Taison, Marlos – Ferreyra

ROMA: Alisson Becker – Florenzi (od 72. Gerson), Manolas, Fazio, Kolarov – De Rossi, Strootman – Cengiz Under (od 72. Bruno Peres), Nainggolan (od 83. Defrel), Perotti – Džeko

Facebook Comments

Loading...
DIJELI