(VIDEO) REKORDNI CLEVELAND RAZBIO BOSTON I PROŠAO U FINALE: Pogledajte tricu kojom je LeBron srušio velikog Michaela Jordana!

Warriors je ranije ušao u finale s rekordnom 12:0 serijom, a Cleveland je u petoj utakmici finala Istoka pobijedio Boston sa 135:102 i pobijedio u seriji s 4:1, odnosno ukupno su u doigravanju došli do skora od 12:1.

Treću sezonu za redom u finalu NBA lige sastat će se Cleveland i Golden State. Warriors je ranije ušao u finale s rekordnom 12:0 serijom, a Cleveland je u petoj utakmici finala Istoka pobijedio Boston sa 135:102 i pobijedio u seriji s 4:1, odnosno ukupno su u doigravanju došli do skora od 12:1.

Već nakon prve dionice bilo je jasno kako će Cleveland pomesti Celtics na njihovom parketu i osigurati finale. Nakon prve četvrtine srušen j je i rekord, Cleveladn je ubacio 43 poena i osigurao prednost od 16, a do konca poluvremena ubacili su još 32 poena i otišli na predah s 18 prednosti.

U trećoj dionici samo su potvrdili prednost, kao i u četvrtoj pa je bilo jasno kako nas čeka repriza finala s Goledn Stateom. Samim time ispisana je i povijest cijele lige jer su Cleveland i Golden State prvi klubovi koji se tri sezone za redom sastaju u finalu, a također su jedini klubovi koji su stigli do finala ukupnim omjerom 24:1.

Još je nešto važno naglasiti, a to je LeBronova povijesna trica kojom je preskočio Michaela Jordana. Naime, James je završio utakmcu s 35 poena na kontu i postao najbolji strijelac u povijesti doigravanja.



Kyire Irving ubacio je 24 poena za pobjednika, a Kevin Love je doprinio s 15 poena. Kod Bostona je najbolji bio Avery Bradley s 23 poena.

Prva utakmica finala NBA-a počinje u četvrtak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI