(VIDEO) RAPSODIJA ATLETICA: Sa sjajnim Vrsaljkom Madriđani do uvjerljivih 4-2 u gostima protiv Bayera

Pobjedu su Atleticu donijeli pogoci Saula Nigueza (17), Antoinea Griezmanna (26),  Kevina Gameira (59) i Fernanda Torresa (87), dok su strijelci za Bayer bili Karim Bellarabi (48) i Stefan Savić (68, autogol).

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Atletico Madrid je slavio kod Bayer Leverkusena s 4-2 (2-0) i stekao veliku prednost pred uzvrat za dva tjedna.  Pobjedu su Atleticu donijeli pogoci Saula Nigueza (17), Antoinea Griezmanna (26),  Kevina Gameira (59) i Fernanda Torresa (87), dok su strijelci za Bayer bili Karim Bellarabi (48) i Stefan Savić (68, autogol).
https://www.youtube.com/watch?v=a2_560EE9SU
Atletico je sjajno otvorio utakmicu, postavio se čvrsto i napadački, što je pomalo iznenadilo njemačku momčad. Takav, nenadani riskantni pristup madridske momčadi ubrzo je urodio plodom. Atletico je prodirao po svim stranama, a fino je igrao i Vrsaljko. Nakon što su propustili nekoliko prigodu, pa i pogodili vratnicu gostujući igrači nisu posustali i poveli su, posve zasluženo, u 17. minuti.

Niguez je oduzeo loptu zadnjem redu Bayera, pošao u sprintu prema golu, tukao iskosa sa 17-18 metara ,krasnim udarcem prebacio vratara, bio je to uistinu spektakularan pogodak.

U 25. minuti Atletico je vodio 2-0, sjajan prodor Gameira završen je asistencijom za Griezmanna koji je snažnim udarcem, uz pomoć vratnicu zatresao mrežu.

I dalje je Atletico bio bolji i njemačka momčad je jedva dočekala odmor.

Već nakon tri minute nastavka Bayer si je priskrbio nadu, Hendrichs je ubacio s desne strane do Bellarabija koji je bio točan i pravovremen. Smanjeno je vodstvo Atletica.



Ali, Atletico nije odustajao od napada, već u sljedećoj minuti Gameiro je pogodio vratnicu, da bi isti igrač u 57. minuti izborio jedanaesterac za Madriđane, oborio ga je Dragović. Gameiro je sam izveo najstrožu kaznu i pogodio za 3-1 vodstvo Atletica.

U 68. minuti vratar Atletica Moya je pogriješio kod izbijanja lopte, pogodio je Savića i evo uzbuđenja, Atletico je vodio s 3-2, a Bayer je krenuo u sveopći juriš. Uzalud, Atletico je ove večeri bio sjajno raspoložen, pogodak je u 86. minuti dao Torres na sjajnu asistenciju našeg Vrsaljka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI