(VIDEO) ‘OVO JE ZA MOG OCA, ON BI BIO PONOSAN!’ Dinamov trener otvorio dušu i zagolicao maštu navijača

screenshot

Potpuno zasluženo nogometaši Dinama prošli su u finale hrvatskog Kupa pobjedom protiv Osijeka na Maksimiru rezultatom 2:0. Za otprilike mjesec dana, 22. svibnja u Puli će Modri imati priliku staviti ruke i na Rabuzinovo sunce te podignuti dvostruku krunu. Podsjetimo, već su i matematički ovjerili jubilarni 20. naslov prvaka, a u finalu Kupa sastat će se s boljim iz današnjeg dvoboja Intera i Rijeke.

Posebno zanimljivo bilo je na press-konferenciji nakon utakmice. Trener prvog finalista Kupa, Nenad Bjelica, morao je odgovarati na brojna pitanja. Ticala su se ona aktualne Dinamove forme, ali i budućnosti kluba te njegovog posla u istome… Bilo je tu riječi i o pojačanjima za sljedeću sezonu.

Ovu pobjedu posvećujem svojem pokojnom ocu. Danas bi imao 77 godina. Vjerojatno bi bio jako ponosan na mene”, izjavio je trener Dinama Nenad pomalo drhtavim glasom.

Čestitao bih svojim igračima na ulasku u još jedno finale, mislim da smo zasluženo pobijedili i prošli iako je Osijek jako dobar suparnik koji nas je u prvom poluvremenu taktički malo iznenadio. Teško smo se tome prilagodili, ali u pauzi smo se dogovorili kako reagirati u defenzivi i ofenzivi pa je sve to kasnije izgledalo malo stabilnije. Nismo suparniku dopustili previše kontri i opasnih situacija, dali smo im posjed i čekali šansu. Iz jedne takve situacije zabili smo drugi gol. I prije toga smo imali dvije, tri dobre situacije, šuteve s kojima smo mogli sve riješiti. Idemo dalje, opet nas čeka Osijek, ovaj put u prvenstvu, opet idemo s najboljima”, dodao je.

Budućnost? Strpite se do utakmice protiv Lokomotive. Mislim da je prioritet i fokus svih nas bio osvojiti naslov prvaka i ući u finale Kupa. Sad imamo malo više vremena za razgovor o mojoj i Dinamovoj budućnosti, o igračima koji će doći, koji će otići”, otkrio je pa je upitan o pojačanjima.



Jako puno radimo na tom aspektu, razmišljamo o svemu što nam je potrebno za sljedeću sezonu i pritom skautiramo, gledamo, već vodimo i neke razgovore. Budite sigurni da će 19. lipnja, kad krenemo s pripremama, biti već nekoliko novih igrača. Puno toga će ovisiti i o tome tko će otići. Hoće li to biti četiri dolaska i četiri odlaska ili omjer sedam-sedam, ne znam… Nećemo se pretrpavati igračima, imamo kvalitetnih mladih nogometaša i netko će od njih dobiti šansu na pripremama “, završio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI