(VIDEO) ON JEDNOSTAVNO NIJE S OVOG PLANETA: Leo Messi dalekometnom bombom ušutkao prepuni Vicente Calderon

Drugi gol bio je zaista maestralan. Akcija je ponovo započeta na desnoj strani, ali pred šesnaestercem Atletica. Rakitić je u 33. minuti dobro uočio Messija koji je vrebao sam na kojih 20-ak metara od gola.

Barcelona je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Kralja slavila u Madridu protiv Atletica. Junak utakmice ponovo je bio Leo Messi koji je zabio drugi, pobjedonosni, pogodak u pobjedi 2:1 na Vicente Calderonu. Atletico zaista nije djelovao dobro u prvom poluvremenu i nikako nisu uspijevali naći rješenje za Barceloninu igru i to su Katalonci vrlo brzo kaznili. Kritična je bila baš desna strana na kojoj su igrali Juanfran u vezi i Šime Vrsaljko na poziciji desnog beka.

Barcelona je baš po toj desnoj strani i započela akciju za prvi gol, Mascherano je izborio loptu na svojoj polovici i potom je dao za Luisa Suareza koji je se sjurio s centra, prevario Savića i još dvojicu koja se baš nisu snašla, potom je na ulasku u šesnaesterac samo lagano plasirao loptu u gol Moye.

Drugi gol bio je zaista maestralan. Akcija je ponovo započeta na desnoj strani, ali pred šesnaestercem Atletica. Rakitić je u 33. minuti dobro uočio Messija koji je vrebao sam na kojih 20-ak metara od gola. Potom je argentinski čarobnjak naciljao i opalio silovito u lijevi kut, a lopta se odbila od vratnice i ušla u gol.

U drugom poluvremenu Atletico se malo probudio i pojačao ritam. Vrsaljko je ostao u svlačionici i umjesto njega ušao je Torres. Enrique je potom u 58. minuti zaista nepotrebno izvukao Rakitića iz igre. Šteta je to jer je hrvatski veznjak igrao sjajno i to pogotovo u defenzivnom dijelu, nitko ga nije mogao proći. No, strateg Barcelone očito nema namjeru koristiti Ivana kada je ovaj u formi, umjesto njega je ušao Denis Suarez.

Nakon toga stiglo je i poravnanje. U 59. minuti Griezmann je na asistenciju glavom Godina, također glavom zabio za 2:1. Isti je igrač imao dobru priliku matirati Cillessena, ali je pogodio vratara u nogu. Prijetio je još Gameiro škaricama, pa Torres petom, ali Atletico nikako nije mogao doći do izjednačenja.



Uzvratna utakmica igra se za tjedan dana na Camp Nouu.

https://www.youtube.com/watch?v=GwgYE2ZINq8

Facebook Comments

Loading...
DIJELI