(VIDEO) NOVI DEBAKL ARSENALA ZASJENIO AVIONSKI ‘RAT’ NAVIJAČA: WBA ih potopio s tri komada, ali svi su gledali u nebo

Topnici su izgubili s 3:1 u veoma napetoj i dinamičnoj utakmici, a jednu dodatnu dimenziju ovom dvoboju dao je i 'avionski rat' navijača Arsenala.

Arsenal je u 29. kolu Premiershipa doživio težak poraz na gostovanju kod WBA. Topnici su izgubili s 3:1 u veoma napetoj i dinamičnoj utakmici, a jednu dodatnu dimenziju ovom dvoboju dao je i ‘avionski rat’ navijača Arsenala.

WBA je bolje otvorio i do gola su došli već u 12. minuti kada je Chadli uputio centaršut u šesnaesterac iz kornera, a tamo se našao Dawson koji je glavom zakucao loptu u mrežu Cecha.


Craig Dawson Goal HD WBA 1-0 Arsenal 18.03.2017 HD by marcelinocortese

Nije dugo trebalo čekati na odgovor, u 15. minuti Sanchez je primio loptu u kaznenom prostoru i opalio po golu, a lopta se od prečke odbila u mrežu.


Alexis Sanches Goal HD WBA 1-1 Arsenal 18.03… by Live1Goals



Na novi pogodak čekalo se do 55. minute kada je Hal Robson-Kanu naletio na jednu loptu unutar kaznenog prostora i matirao vratara niskim udarcem po sredini gola. WBA je vratio vodstvo, ali nisu se tu zaustavili.


Hal Robson Kanu – Goal HD WBA 2-1 Arsenal 18… by jaredpeele

U 75. minuti ponovo je Dawson udarcem glavom nakon kornera uspio probiti mrežu Arsenala. Momčad Wengera bila je na koljenima i do kraja susreta nisu se uspjeli oporaviti, iako su se svim silama trudili napraviti nešto.


Craig Dawson Goal West Bromwich Albion 3 1… by riqezi

Osim atraktivne igre na terenu, utakmicu je obilježio i navijački obračun na nebu iznad stadiona. Naime, Arsenalovi navijači potegnuli su gotovo 200 kilometara dalje od Londona i to kako bi platili oglase s porukom “Nema ugovora #WengerOut”.

A isto su učinili i Wengerovi poklonici samo su oni ispisali “U Arsena vjerujemo. #RespectAW”.  

Facebook Comments

Loading...
DIJELI