(VIDEO) Mandžukić opet spasitelj Juventusa, spektakularni remi Chelsea i Rome

screenshot

Mandžukić je postigao je pobjednički pogodak za Juventus u pobjedi 2-1 protiv Sportinga u susretu 3. kola skupine D Lige prvaka

Mario Mandžukić opet je u glavnoj ulozi.  Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić postigao je pobjednički pogodak za Juventus u pobjedi 2-1 protiv Sportinga u susretu 3. kola skupine D Lige prvaka. U drugom susretu iz ove skupine Barcelona je s igračem manje pobijedila Olympiakos 3-1,

Juve su dugo mučio protiv Sportinga, a dvoboj je prelomio Mandžukićev pogodak šest minuta prije kraja utakmice. Sporting je stigao do vodstva u 12. minuti nakon autogola Alexa Sandra. Brazilac je u istoj akciji imao dvije tragične reakcije koje su portugalski sastav dovele u vodstvo. Prvo je promašio loptu nakon čega je Martins izašao sam pred Buffona. Njegov udarac je Buffon obranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Sandro i pospremio je u vlastitu mrežu.

Juventus je izjednačio u 28. minuti krasnim golom Miralema Pjanića iz slobodnjaka. U nastavku susreta Juve je pritiskao, ali se Sporting odlično branio. Sve dok se nije ukazao ‘super Mario’. Douglas Costa ubacio je s lijevog krila, a Mandžo se sjajno snašao i u padu glavom zabio za vodstvo Juventusa.
Juventus je ovom pobjedom produžio domaći niz bez poraza u LP na 25 utakmica, dok je Sporting i nakon 14 gostovanja u Italiji bez pobjede.

U drugom susretu Barca je pobijedila 3-1 upisavši treću pobjedu premda je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje.
Barcelona je povela u 18. minuti nakon autogola Dimitrisa Nikolaoua. Deulofeu je ubacio s desne strane, a Nikolaou nespretno skrenuo loptu u svoj gol. Do konca prvog poluvremena Barca je imala još nekoliko prilika, no umjesto da razriješi dvojbe oko pitanja pobjednika situacija se zakomplicirala u 42. minuti kada je Gerard Pique ‘pocrvenio’. Pique je zabio gol, ali je loptu ugurao u mrežu rukom zbog čega je dobio drugi žuti karton i Barca je koncem prvog dijela ostala s igračem manje.
Nade Grka da bi na Camp Nou mogli do čuda ugasio je Lionel Messi sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 62. minuti. Samo dvije minute kasnije Lucas Digne je zabio za 3-0 i tako otklonio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Nikolaou je 89. minuti tek ublažio poraz. Ivan Rakitić je za Barcu zaigrao od 67. minute
Na ljestvici vodi Barcelona s devet bodova, Juventus ima šest, Sporting tri, a Olympiacos je na začelju bez bodova.

U skupini C Chelsea i Roma su odigrali fantastičnu utakmicu sa šest golova i nizom prilika na obje strane. Na koncu je završilo 3-3.



Engleski prvak je poveo 2-0 golovima Davida Luiza (11) i Edena Hazarda (37), no gosti su odličnom igrom u nastavku uspjeli okrenuti rezultat, a junak je bio dvostruki strijelac Edin Džeko. Prednost domaćina smanjio je Aleksandar Kolarov u 40. minuti, a izjednačio je Džeko sjajnim pogotkom u 64. minuti. Fazio je s centra poslao visoku dugu loptu u šesnaesterac Chelseaja, a Džeko iz prve opalio posred gola. BiH napadač je u 70. minuti doveo Talijane u vodstvo, nakon što je Kolarov ubacio iz slobodnog udarca. No, samo pet minuta kasnije izjednačio je Hazard svojim drugim golom na utakmici.

U drugom susretu Karabag je priredio iznenađenje odigravši u Bakuu 0-0 protiv Atletico Madrida. Karabag je u prva dva kola upisao dva poraza primivši ukupno osam golova, no protiv Atletica su uspjeli izboriti remi.
Atletico je dominirao, imao je nekoliko lijepih prilika, a posljednjih 15 minuta i igrača više, ali je obrana Karabaga izdržala. Najbolju priliku na utakmici imao je Antoine Griezmann koji u 40. minuti izbio sam ispred domaćeg vratar, ali je Ibrahim Šehić sjajno reagirao.
Karabag je u 75. minuti ostao bez isključenog Dina Ndlovua, koji je dobio drugi žuti karton zbog simuliranja. Međutim, francuski sudac Ruddy Buquet je vrlo lako mogao dosuditi i kazneni udarac za domaćine umjesto isključenja. Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko odigrao je cijeli susreta za španjolski sastav.

Na ljestvici vodi Chelsea sa sedam bodova, Roma ima pet bodova, Atletico Madrid dva, a Karabag jedan bod.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI