(VIDEO) GOLDEN STATE IZBORIO FINALE! Warriorsi idu po novu titulu protiv LeBronovih Cavaliersa

screenshot

Warriorsi su još jednom pokazali karakter pobijedivši u Houstonu, no Rocketsi su bili jako oslabljeni neigranjem ozlijeđenog Chrisa Paula

U finalu NBA lige igrat će četvrtu godinu zaredom košarkaši Cleveland Cavaliersa i Golden State Warriorsa. Branitelji naslova iz Oaklanda finale su izborili pobjedom u sedmoj utakmici kod Houston Rocketsa 101-92 za konačnih 4-3 u seriji.

Warriorsi su još jednom pokazali karakter pobijedivši u Houstonu, no Rocketsi su bili jako oslabljeni neigranjem ozlijeđenog Chrisa Paula. Houston je vodio nakon prvog dijela s 54-43, ali im je presudila treća četvrtina, koju su izgubili s 15-33. U toj trećini Rocketsi su promašili svih 14 pokušanih števa za tricu, a u utakmici su imali nevjerojatan niz od čak 27 promašenih šuteva za tricu što je novi NBA rekord. Na drugoj strani, Steph Curry je zabio 14 koševa u trećoj dionici igre, ubacio je 4 od 5 trica, a Warriorsi na utakmici 16 od 39 (41 posto) naspram šutu za tricu od svega 11 posto (7-44) Rocketsa.

Kevin Durant s 34 i Stephen Curry s 27 koševa činili su ubojiti dvojac kod Golden State, dok je 32 koša Jamesa Hardena ipak bilo premalo za Rocketse.

Prva utakmica velikog NBA finala je u noči na petak u Oaklandu, Golden State protiv staroga protivnika želi treći naslov u zadnje četiri godine, dok je Cleveland 2016. godine osvojio naslov, iako je gubio s 1-3.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI