(VIDEO) BORUSSIA IDE DALJE: Aubameyang se s tri gola obračunao s Benficom, jedan dodao i Pulisic

Alexandre Simoes

U drugome dijelu nogometaši Borussije su posve skršili opor Benfice koja nije loše izgledala u prvome dijelu, minimalna 1-0 prednost Portugalaca istopilo se poput sapunice

Nogometaši Borussije Dortmund plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju na svom stadionu slavili protiv Benfice s 4-0 i s ukupnih 4-1 prošli dalje. Pogotke su za Borussiju dali Pierre-Emerick Aubameyang (4, 61, 85) i Christian Pulišić (59). 

Čovjek koji je u prvoj utakmici promašio barem pet stopostotnih prigoda u Dortmundu je već u 4. minuti svoj prvi dodir s loptom pretvorio u pogodak. Nakon kornera kojeg je izveo Dembele Pulišić je loptu dobacio do druge vratnice gdje je čekao Aubameyang, usredotočen i precizan. Time je prednost Benfice iz prve utakmice anulirana.

No, to nije bio signal za bolju igru Borussije, jer je nakon tog gola bolja do odmora bila Benfica. Čak je i zaredala s prigodama, mogli su bolje u finim situacijama reagirati Jonas i Luizao…

U nastavku se Borussia trgla, zaigrala bolje i agresivnije. Makar je opet prvu prigodu imala Benfica. Cervi nije bio precizan, Pa je onda Aubemeyang podsjetio na događaje iz prve utakmice, zapucao je “zicer”. Prvi plod takvog pristupa domaće momčadi dogodio se u 59. minuti. Strijelac je bio Amerikanac hrvatskog porijekla Pulišić, on je Piszecka lobao vratara Benfice.

Dvije minute kasnije već je bilo 3-0 za Borussiju. Zabio je baš Aubameyang, s pet metara. Nakon ubačaja Schmelzera. I pet minuta prije kraja isti igrač zabija i treći gol. Posve se iskupljujući za promašaje iz Lisabona.



https://www.youtube.com/watch?v=Gv8wIrwUHDY

Facebook Comments

Loading...
DIJELI