(VIDEO) Beusan riješio dvojbu oko spornog kartona igraču Rijeke, Jeličić žestoko iskritizirao rad Hajdukova trenera

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Hajduk će se morati vaditi protiv Rijeke, a to će biti jako teško. Carrillo samo u teoriji dobro prezentira svoj stil, ali praksa mu je loša", kaže Jeličić.

Subotnji ogled između Rijeke i Lokomotive obilježio je sporan detalj u 55. minuti. Naime, nakon vodećeg gola Lokomotive, uslijedilo je slavlje u kojem je vezni igrač i strijelac Josip Ćorić krenuo provocirati domaćina. Nakon toga reagirao je ponajbolji igrač Rijeke, Stefan Ristovski koji je odlučio uzeti pravdu u svoje ruke. Gurnuo je Ćorića koji je pao na travnjak i nakon toga mu je sudac pokazao žuti karton, a to pak znači kako Makedonac neće biti na raspolaganju za sljedeću utakmicu protiv Hajduka.

Sudački ekspert Mateo Beusan, analizirao je tu situaciju u HRT-ovoj emisiji Stadion. “Suđenje Gorana Gabrila bilo je odlično i dobro je vodio cijelu utakmicu. Ovo je bila ispravna odluka, nema elemenata za isključenje, dovoljan je bio žuti karton”, kazao je Beusan.

Druga sporna situacija bila je na utakmici Dinama i Intera. Zaprešićani su se žalili nakon pogotka Pivarića iz slobodnjaka uz tvrdnju da prekršaja nije ni bilo. “Dvojbena je to odluka, pogledali smo snimku desetak puta i nisam baš siguran što se ovdje trebalo dosuditi. Sudac je stajao na tri metra”, izjavio je Beusan, a Jeličić je bio nešto odlučniji, “Ja ne bih svirao taj prekršaj, a opet ovaj prekršaj ulazi u domenu slobodnog sudačkog uvjerenja”, veli Joško.

Nakon toga Jeličić si je dao malo oduška i uputio je oštar komentar na račun trenera Hajduka, Carrilla koji je poražen na gostovanju kod Osijeka.



“Na televiziji je to sve drugačije izgledalo nego što Carrillo tvrdi, priča da je bilo ravnopravno baš mu i ne drži vodu. Hajduk je u prvom dijelu imao 25 posto posjeda lopte i nije izlazio iz trećine. Zapravo, sviđa mi se kako Zekić radi, taj sustav 4-2-3-1 u kojem je Vojnović jedan od defenzivnih veznih, a Hajduk igra s tri defenzivna, Hamzom, Jeffersonom i Savvasom koji su bliže zadnjoj liniji. Carrillo nema igrače za takav 4-3-1-2 sustav, nema bočne igrače i ne znam zašto ga toliko forsira”, analizirao je Jeličić.

“Hajduk će se morati vaditi protiv Rijeke, a to će biti jako teško. Carrillo samo u teoriji dobro prezentira svoj stil, ali praksa mu je loša”, kaže Jela.

Na koncu je Beusan još prokomentirao suđenje u Osijeku. “Za Osijek je bio čisti penal, mogli su dobiti i crveni karton, a drugi Ejupijev pogodak nije bio iz zaleđa”, kazao je Mateo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI