Veliki zaokret u klupskoj politici Dinama: ‘Nema imperativa za osvajanjem prvenstva, Petev radi bez pritiska’!

Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

"Naslov prvaka je zadovoljstvo. Ovo je posao, trener Petev je došao u vrlo teškom trenutku u klub i u kratkom vremenu uspio je sve posložiti. Dinamo nije slučajno 10 puta prvak i nije slučajno igrao u kontinuitetu u skupinama europskih natjecanja, već se radilo planski", kazao je Svetina.

Dinamo je na medijskoj konferenciji održanoj u prostorijama kluba, predstavio novo pojačanje u stožeru, a direktor Tomislav Svetina objasnio je ciljeve kluba i odluku da se treneru Petevu produži ugovor.

“Nije posebna tajna sadržaj današnje press konferencije, to je predstavljanje novog sportskog direktora i starog/novog trenera, odnosno činjenice da je trener produžio postojeći ugovor. Mogu u ime kluba reći zbog čega smo se odlučili o produženje trenerova ugovora. Odgovor se nameće sam po sebi, pogotovo nakon priprema znamo način na koji funkcionira trener. To nije ostalo neprimijećeno kod nas. Svojim radom u ovih par mjeseci apsolutno je opravdao povjerenje te je s momčadi postigao upravo ono što je bilo izgubljeno odlaskom Zorana Mamića; vratio je harmoniju u momčad, međusobno uvažavanje i povjerenje. Željeli smo pokazati da projekt Dinama funkcionira i dalje na ovim temeljima. Za projekt kluba trener je ključan faktor. To je razlog što smo predložili IO a trener je prihvatio novi ugovor koji će trajati sljedeće tri godine – započeo je glavni direktor Tomislav Svetina.

Pojasnio je potom zašto su se odlučili za Romea Jozaka.

“Za Romea Jozaka smo se odlučili jer je čovjek cijeli život u nogometu, koji je bio direktor naše Nogometne škole, postavio temelj škole koja je jedna od najboljih u Europi te je ta škola nastavila na tim temeljima koje je postavio gospodin Jozak. Odlaskom u HNS za tehničkog direktora nastavio ej tradiciju uspjeha. U tom periodu bio je zadužen za struku i sve selekcije. U periodu od 2013. mlađe kategorije HNS-a igrale su na 3 Svjetska prvenstva i 3 Europska prvenstva, dok je A selekcija igrala na SP u Brazilu i Euru u Francuskoj i sve se to događalo za vrijeme Romea Jozaka u HNS-u. Romeo Jozak zna jako puno o nogometu, ova pozicija korak je više u njegovom nogometnom razvoju te njegovim iskustvom i nepresušnom energijom siguran sam da ćemo u tom segmentu dobiti dodatnu kvalitetu i napraviti još veći iskorak. Htio bi se istaknuti i zahvaliti Marijanu Vlaku, koji je novi glavni skaut kluba. Vlak je isto bitan za klub, potpisao je ugovor na četiri godine kao i Romeo Jozak”, kazao je Svetina, stoji na stranicama kluba.

Što se tiče Peteva, njemu je ukazano dodatno povjerenje, odnosno, produžen mu je ugovor do 2020. godine.



“Zadovoljan sam jer je danas poseban dan za Dinamo. Svi znamo što je bilo prije točno 17 godina. Stoga sam neizmjerno sretan što produžujem ugovor. Imam jedan cilj – da uspijemo. Na tome radimo svaki dan, imamo jedan veliki projekt, napraviti Dinamo konkurentnim klubom u europskim okvirima i napravit ćemo sve da se to jednog dana dogodi”, tvrdi Svetina.

Povratnik u Dinamo, Romeo Jozak, došao je s pozicije tehničkog direktora pri HNS-u, na poziciju sportskog direktora u Dinamu, a kaže kako je ovo za njega velik dan.

“Puno je simbolike u današnjem danu. Ovo danas je najveći događaj u mojoj profesionalnoj karijeri i u mom životu. Ovo je velika čast, ova funkcija je obaveza i privilegija. U meni se rasplamsala strast i žar prilikom razgovora za povratak u Dinamo.U HNS-u sam bio na raspolaganju svim Hrvatima, cijeloj državi, međutim uvijek u srcu nosiš jednu ljubav te je ta ljubav u ovom klubu. Bacam se na glavu 200 posto za Dinamo”, spremno će Jozak.

Petev je pak ostavio, kako vidimo, odličan utisak na Dinamo i to nakon svega par mjeseci nakon što je preuzeo klub. “Smatram da imamo dobru simbiozu, da ja razumijem klub, a klub razumje mene i moju viziju. Želim da Dinamovi navijači budu sretni, da imaju europski konkurentan klub”, veli kratko Petev pa nastavio o stanju u momčadi, “Machado je i dalje bolestan, prehlađen, dok Benković polako kreće u individualni rad”, izjavio je trener.

Kakav se Dinamo može očekivati na proljeće? “Očekujem prije svega ofenzivniji Dinamo, želja mi je da izgledamo dobro, igramo napadački nogomet i da svi navijači budu sretni. To je najvažniji cilj”, veli Petev.

Jozak s poslom starta od 1. ožujka, a kratko je komentirao svoj rad u HNS-u. “Bilo je prostora za iskorake, smatram da smo se trudili i davali svoj maksimum. Zadovoljan sam svojim angažmanom u savezu, ne mogu si zamjeriti da sam se bacao na glavu do maksimuma”, rekao je Jozak i za kraj odgovorio na pitanje hoće li sjediti na klupi uz trenera.

“To ovisi o situaciji, ostavit ćemo to vremenu. Puno je šira moja priča i funkcija ovdje u Dinamu, gdje ćemo uspostaviti još kvalitetniji i stroži sustav rada na svim segmentima djelovanja struke. Veseli me taj posao, veseli me što je trener osoba koji je fanatik, koji razumje i voli svoj posao. Nadam se da ćemo zajednički naći najbolje rješenje za rezultat i atmosferu”, završio je Jozak.

Za kraj, glavni direktor Svetina komentirao je ono najvažnije, lov na novi naslov prvaka.

“Naslov prvaka je zadovoljstvo. Ovo je posao, trener Petev je došao u vrlo teškom trenutku u klub i u kratkom vremenu uspio je sve posložiti. Dinamo nije slučajno 10 puta prvak i nije slučajno igrao u kontinuitetu u skupinama europskih natjecanja, već se radilo planski. Upravo je ovaj potez rađen planski. Nije napravljen pod imperativnom osvajanja prvog mjesta, ali isto tako trener zna koliko nam je važno osvojiti naslov prvaka”, završio je Svetina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI