Vatreni imali Engleze u šaci pa doživjeli debakl u završnici

Hrvatski nogoetni savez

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je s 2:1 na Wembleyju od Engleske. Vatreni su briljirali sve do kraja drugog poluvremena, a onda su Englezi u zadnjih 15-ak minuta preokrenuli i pobijedili. Za Vatrene je zabio Kramarić, dok su preokret Engleza režirali Lingard i Kane. Ovim porazom Hrvatska se oprostila o A ranga Lige nacija.

 


ENGLESKA – HRVATSKA 2:1

90′ + 4′ – Kraj je utakmice. Hrvatska se oprostila od najvišeg razreda Lige nacija. Kakva luda utakmica.

90′ + 2′ – Ne žuri se Englezima, Walker je sada legao na teren i ima grčeve. Vrijeme teče.



90′ – Tri minute nadoknade.

89′ – Lovren je skroz izgubio živce i unio se u lice sucu te je zato kažnjen žutim kartonom.

85′ – GOL! Englezi preokrenuli! Kakav debakl! Kane je zabio nakon centaršuta na drugu vratnicu. Jako je loše reagirala obrana nakon centaršuta iz slobodnjaka.

78′ – GOL! ENGLESKA JE ZABILA I TO IZ AUTA! Ubacili su s desne strane dugu loptu na peterac Englezi, potom prenijeli loptu na drugu stativu gdje Kane puca i lopta prolazi ispod Kalinića i pored Lovrena, a na crti ju gura u mrežu Lingard.

76′ – Brozović i Kramarić bili su u sjajnoj dva na jedan prilici, ali na kraju je Marcelo išao prodavati lažnjak i upropasio je akciju.

70′ – Opasno živi Engleska. Vatreni su puno konkretniji u drugom dijelu i nekako se čini da novi pogodak visi u zraku.

67′ – Dva žuta kartona odjednom za Vatrene. Brozović je kažnjen za burnu reakciju nakon prekršaja, a Jedvaj za povlačenje nešto ranije u akciji kada je puštena prednost.

66′ – Ne mogu sada Englezi organizirati napad. Vatreni samo čekaju na grešku.

61′ – Otvorili su se Englezi, a Vatreni to dobro iskorištavaju, sjevaju sada kontre, ali režiraju ih hrvatski igrači.

58′ – GOOOOOOOL! KRAMAAARIĆ! Napadač Vatrenih dočekao je loptu na kojih 10 metara od gola, potom je ispremiješao obranu serijom driblinga i uputio udarac koji je okrznuo nekog od Engleza i lobao Pickforda. Majstorski!

56′ – Englezi opet imaju inicijativu i nije baš da ne prolaze akcije, ali za sada nema veće opasnosti za Kalinića.

52′ – I evo ga opet. Sjevnula je kontra Engleza, Rashford prolazi kraj Vlašića i daje za Sterlinga, ovaj na kraju dosta traljavo puca, ali Kalinić je obranio.

51′ – Šteta, Hrvatska je imala dobru kontru, ali centaršut iz blizine Kramarića izbio je Gomez u korner.

49′ – Rashford je sada oko 30 metara, možda i više, pretrčao s loptom i ušetao u kazneni prostor, nitko nije izašao na njega, ali srećom mladi Englez je sklon greškama pa je na koncu i pogriješio.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme, ušao je Brekalo, izašao indisponirani Rebić.


45′ + 1′ – Kraj poluvremena. U posljednjoj akciji Modrić je sjajno proigrao dubinskom loptom Perišića na peterac, ali malo je zakasnio krilni napadač.

44′ – Šteta, opet je Rebić birao šut izvana i to plasirani umjesto dodavanja u sredinu ili čak snažnog šuta punom nogom. Otišlo je i to preko gola.

42′ – Rebić je sada imao dobru priliku za centaršut, ali je pucao i lopta mu je prešla preko noge te završila negdje na tribini.

40′ – Ufff. Barkley je sada opalio iz voleja nakon centaršuta Chiwella s lijeve strane.

35′ – Opet opasno pred vratima Hrvatske. Zaljuljali su malo obranu Rashford i Kane, ali srećom dosuđen je prekršaj u napadu.

30′ – Preživjela je Hrvatska uragan Engleske u prvih pola sata, malo je sada spušten ritam i možda Vatreni dobiju koju šansu.

27′ – Vrsaljko je izašao, Milić je ušao. Nadamo se da Vrsaljko nije ozlijeđen. Hrvatska sada igra s četiri stopera, Milić i Jedvaj su po vokaciji centralni braniči, ali danas igraju bekove.

26′ – Barkley je dobio žuti karton zbog grubog prekršaja.

25′ – Kontra je ubojita kod Engleza i Vatreni se jedva odupiru, ali za sada su neefikasni pred vratima Kalinića. Nakon kornera je sjevnuo jedan udarac, ali Kalinić je opet obranio.

21′ – Lijepa akcija Hrvatske, Perišić centrira oštro na prvu stativu i na kraju je bio korner.

20′ – Za sada Englezi igraju puno bolje. Hrvatska opasno živi u prvih 20 minuta, ali daleko je još kraj, mora i taj pritisak Engleske nekad popustiti.

16′ – Delph je prebacio cijelu obranu i dao za Sterlinga, Kalinić izlazi daleko i izbija loptu, no onda se ponovo odbija do Kanea, Kalinić je daleko od vrata, ali srećom Kalinić se vraća i skinda šut Kanea. Teško diše Hrvatska.

12′ – Iz kornera su sada prijetili Englezi i to je zamalo završilo u mreži.

11′ – Lovre Kalinić spašava zicera! Sterling je prohujao po desnoj strani, obrana je naivno ispala, ali brani sjajni Kalinić

9′ – Opasno se kreću Englezi u napadu, vrlo su brzi i sinkronizirani, iziskivat će puno koncentracije kod obrane Vatrenih.

5′ – Kane je sada bio u zaleđu, koje je moramo priznati bilo rubno, da je prošla akcija bilo bi jako opasno.

3′ – Kakav cirkus sada. Pickford je morao tijelom izbiti loptu s ruba kaznenog prostora, koju mu je lagano po podu vratio Delph, kako ne bi bio indirekt, lopta se potom odbija, ali šansu je zapucao Rebić. Gol je bio prazan.

1′ – Počela je utakmica. Hrvatska ima prvi napad.


14:47 – Intonirane su himne, sve je spremno za odlučujuću utakmicu.

14:47 –  Sad idemo na Englesku. Utakmica je već u nedjelju, no imat ćemo taj motiv za tri boda i za Vukovar. Tada je dan sjećanja na Vukovar, nećemo moći prisustvovati, ali bit ćemo u mislima s njima”, uoči utakmice s Engleskom.

14:43 – “Hrvatska danas obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – tragične događaje koji su prije 27 godina obilježili Domovinski rat. Hrvatski nogometni savez pridružuje se odavanju počasti svima poginulima za slobodnu Hrvatsku”, stoji na Instagramu HNS-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI