USKOK u Hajduku! Provodi se detaljna istraga, pregledavaju se papiri i provjeravaju transferi pojedinih igrača

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

USKOK je u posljednjih godinu dana često navraćao na Poljud, ali do sada nije podignuta niti jedna optužnica.

Djelatnici USKOK-a u posljednjih desetak dana nekoliko su puta kucali na vrata Hajduka i sa sobom odnijeli dokumentaciju vezanu za transfere nogometaša koji su u Hajduk stigli u vrijeme sportskog direktora Gorana Vučevića. USKOK je u posljednjih godinu dana često navraćao na Poljud, ali do sada nije podignuta niti jedna optužnica.

“Ne prođe mjesec dana, a da netko ne navrati i zatraži uvid u papire i transfere. Nitko vam se na Poljudu ne uzbuđuje oko toga”, kazao je izvor blizak Hajduku za 24sata.

Detalje nije otkrio jer je zabranjeno i kažnjivo iznositi detalje u vrijeme istrage. No, 24sata tvrdi kako je USKOK već tri puta istraživao Hajduk. Prvi put zbog transfera Ante Vukušića u Pescaru, to jest, zbog čega je isplaćena povećana menadžerska provizija.

Bivši predsjednik Marin Brbić objasnio je situaciju oko Vukušića. “Neka ljudi rade svoj posao. Ne znam jesu li ovaj put došli po nečijoj prijavi ili redovnim putem, ali to ne mijenja ništa na stvari. Nije ni prvi, vjerojatno ni zadnji put da češljaju papire i poslovanje Hajduka, a ja sam siguran da je sve bilo po propisima i bez repova. Već sam više puta pojasnio cijelu priču oko transfera Ante Vukušića, koji je bio čist da ne može biti čišći. Tako je bilo i sa svim ostalim transferima i stvarno nemam više bilo što za dodati na tu temu”, izjavio je Brbić.

Drugi put USKOK je navratio jer su ih zanimali transferi Marijana Buljata i Darija Jerteca iz Dinama u Hajduk, kao i transfer Borisa Živkovića, koji je pokrio sponzor Hajduka, tvrtka Dalekovod.



Sada su pak došli jer ih zanimaju transferi igrača u eri sportskog direktora Gorana Vučevića.

“Ne znam ništa konkretno o istrazi, osim što sam čuo da ih zanimaju transferi. Što se mene tiče, ja mirno spavam jer u mom mandatu Hajduk nije imao novca za kupnju igrača. Tako da su svi redom dovođeni bez odšteta. Zna se da su u Hajduku ovlasti predsjednika i sportskog direktora bile minimalne, svaki ugovor s igračem veći od 500.000 kuna ili duži od 1.5 godine morao je odobriti Nadzorni odbor. Mi nismo ni mogli, niti smo sami ikad potpisivali ugovore bez njihovog znanja i suglasnosti. Koliko je meni poznato, ovo nije prva kontrola Uskoka, bilo ih je i ranije, i koliko znam, nisu pronašli ništa što bi izlazilo iz okvira normalnog i uobičajenog poslovanja, kada su u pitanju transferi igrača”, kazao je Vučević, prenosi 24sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI